Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
22:11:2020 20:22
Trods fin Leeds-præstation: Arsenal løber ind i kedelig milepæl

Arsenal er blevet stabiliseret under Mikel Artetas ledelse, men det har omvendt vist sig at koste på kreativiteten.


The Gunners sled sig søndag aften til et enkelt point ude mod Leeds, hvor Arteta og co. formåede at holde på resultatet 0-0, der pludselig blev ønskværdigt, efter Nicolas Pépé så rødt kort inde i anden halvleg.

Resultatet er faktisk ret så kendetegnende for Arsenals udvikling under Arteta.

Under spanierens ledelse har holdet fået tiltrængt stabilitet og struktur i defensiven, men det har samtidig også virket til at være på bekostning af kreativiteten, som ellers tidligere har været Arsenals varemærke.

Faktisk står London-klubben blot noteret for otte Premier League-scoringer i sæsonens første ni spillerunder - det er to færre end Evertons Dominic Calvert-Lewin har formået i samme antal optrædener.

Det er samtidig også det laveste antal, Arsenal har præsteret at nette i de første ni spillerunder siden 1986/87, hvor klubben startede miserabelt ud med kun seks scoringer.

Træner Mikel Arteta har fået meget respekt og prøverum i begyndelsen af sin tid på Emirates Stadium, hvilket mest af alt er grundet spanierens skoling under Pep Guardiola samt hans populære skikkelse som fodboldspiller, der har vundet sympati og tiltro fra den normalt kontante engelske presse.

Situationen nærmer sig dog nu et punkt, hvor man så langsomt - uden at miste både arbejde og validitet - kan begynde at sætte spørgsmålstegn til, om Arsenal egentlig er så meget på rette spor i forhold til tidligere sæsoner, som har været stemplet som katastrofale.

Godt nok piller keeper Bernd Leno bolden langt sjældnere ud af netmaskerne, men fansene har samtidig langt færre momenter at juble over den anden vej - og status, ja, den er, at Arsenal fortsat ligger alarmerende lavt i tabellen på en uforsvarlig 11. plads.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED