Tottenham avancerer efter vanvidskamp mod Manchester City

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
17.04.2019 Kl. 21:02
Fuldstændig vanvittig kamp fra Etihad, da Tottenham sikrede sig avancement til Champions League-semifinalerne ved hjælp af VAR.

Manchester City tabte første kamp på Tottenhams nye hjemmebane 1-0, så de skulle ud at jagte en sejr på Etihad i aftenens kamp.

Manchester City udlignede hurtigt Tottenhams føring, i det der skulle vise sig at være en vanvittig første halvleg.

Raheem Sterling scorede til 1-0 efter en pasning fra Kevin de Bruyne ud til Sterling i venstre side, hvor Sterling derefter trak ind i banen og sparkede bolden i langt hjørne uden for Lloris' rækkevidde.

Herefter gik det stærkt i en målrig indledning på kampen, hvor Tottenham allerede efter 10 minutter vendte kampen og var foran 2-1 på to mål af Son Heung-Min.

Det andet mål var smukkere end det første, det mindede meget om Sterlings føringsmål – Eriksen stod for assisten til 2-1-målet.

Et minut senere var der mål igen, da Bernardo Silva, lidt heldigt, scorede fra sin position ved bagerste stolpe ved hjælp af en afretning fra en Tottenham-forsvarer.

Hele første halvleg bølgede frem og tilbage, og det måtte især være et syn for elskere af offensiv fodbold.

Efter 21 minutter var den vanvittigt form- og sæsonstærke Raheem Sterling på spil igen, da Kevin de Bruyne igen fandt Sterling, denne gang ved bagerste stolpe, hvor Sterling sikkert kunne sparke bolden ind med venstre fod på det flade indlæg fra højre.

Der blev ikke scoret i resten af halvlegen, men sikke forrygende første 45 minutter på denne anden halvdel af Champions League-kvartfinalerne mellem Manchester City og Tottenham.

Anden halvleg startede ikke med det samme festfyrværkeri som første.

Først efter 14 minutters spil i anden halvleg, kom der et mål. Denne gang var det den argentinske angriber Sergio Agüero, der bragte Manchester City på 4-3 sammenlagt.

Assisten var en fremragende en af slagsen, da Kevin de Bruyne afdriblede et par mænd et stykke uden for Tottenhams felt, og derefter spillede Agüero fri i feltet – det var de Bruynes tredje assist i kampen.

Manchester City var på vej mod semifinalen i Champions League, men det varede ikke mere end 13 minutter.

Tottenham fik et hjørnespark, som Kieran Trippier sparkede ind i feltet, hvor Fernando Llorente kom på bolden med hoften og fik scoret til 4-3 i kampen, 4-4 sammenlagt.

Målet blev gennemset på VAR, fordi bolden strejfede Llorentes albue, men målet blev stående, efter dommeren havde slået opgivende ud med armene efter VAR-billederne, som kunne tyde på, at han var i tvivl om kendelsen.

Manchester City skabte et par muligheder, men forløsningen var ikke kommet inden de 90 minutter.

Forløsningen skulle dog komme efter 92 minutter, da Sergio Agüero spillede Sterling fri i feltet efter en kæmpe Eriksen-fejl. Sterling scorede til 5-3.

Men vent, VAR skulle vise sig at komme Tottenham til undsætning, da Agüero blev dømt offside, efter målet blev set igennem på VAR. Stillingen var altså stadig 4-3.

I situationen tabte Eriksen bolden ved at sparke den ind på Bernardo Silva, hvorefter bolden strøg videre til Agüero, der altså stod i offside.

Tottenham tabte kampen 4-3, men det er de sikkert bedøvende ligeglade med, da de sammenlagt gik videre på reglen om udebanemål efter sammenlagt 4-4.