AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
18:11:2019 22:12
Top 20: Største underskud og overskud på transfers i Europas største ligaer

CIES Football Observatory har kigget nærmere på hvilke klubber, der har gjort det bedst og værst på transferbundlinjen gennem de sidste 10 år.


Det er ingen hemmelighed, at pengene i fodbold er steget markant gennem de seneste 10 år. 

Faktisk er klubbernes samlede transferinvesteringer i de fem største europæiske ligaer mere end firedoblet siden 2010. Ligeledes er transferpriserne i gennemsnit steget med godt 26% om året de sidste fem år.

Langt de fleste klubber har et nettounderskud på transfer – hvilket bestemt ikke er unaturligt, da det nærmest er uundgåeligt, hvis klubberne vil konkurrere på højeste niveau. 

Der er dog klubber, der har formået tjene penge på transfers over de seneste 10 år. Ingen af disse klubber findes dog i Premier League. Her bliver der købt ind for langt flere penge, end der bliver solgt. 

Kigger man derimod på klubberne med det største nettounderskud, er det tydeligt, at der er flest penge i Premier League. Hele 12 nuværende Premier League-klubber er repræsenteret i top 20 over europæiske klubber med det største nettounderskud gennem de sidste 10 år.
Manchester City topper listen, selvom de ’blot’ har brugt 515 millioner kroner mere end de har solgt for i 2019.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED