AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:03:2020 10:02
Top 10: De mest uundværlige spillere i Premier League

Vi har set på de ti spillere, der er sværest for spillernes respektive klubber at undvære.


Der er nogen spillere, det hele næsten står og falder med.

Det kan være dengang, hvor David De Gea nærmest på egen hånd sørgede for, at Manchester United ikke indkasserede en række mål i hver eneste kamp, og hvor spanieren formentlig var verdens bedste målmand.

Det kan være dengang, hvor Riyad Mahrez var helt formidabel i Leicesters mesterskabssæson, hvor nærmest alt det kreative kom fra kantspilleren, der også blev kåret til Årets Spiller.

I andre klubber er det derimod kollektivet, der er det vigtigste. Det ses eksempelvis hos Sheffield United i denne sæson.

Herunder kigger vi imidlertid på de ti mest uundværlige spillere i Premier League.

10. Pierre-Emile Højbjerg (Southampton)
Anfører, kulturbærer, nøglespiller. Det er tre af de ord, der beskriver den danske landsholdsspiller hos Southampton. Højbjerg har virkelig løftet sit spil for the Saints, og han er blevet næsten uundværlig på den centrale midtbane for Ralph Hasenhüttl. Det er ikke uden grund, at større klubber har vist interesse.

9. Troy Deeney (Watford)
Man kan sige mange af de samme ting om Troy Deeney, som man kan om Højbjerg. Englænderen er ikke nogen gudsbenådet fodboldspiller, men han er usandsynligt vigtig for Watfords måde at spille fodbold på. Det er sigende, at det gik forfærdeligt for the Hornets i den periode, hvor angriberen var ude med en skade. De øvrige Watford-angribere er heller ikke på samme niveau.

8. Danny Ings (Southampton)
Der var nok ikke mange, der havde forventet, at englænderen ville være en af de mest scorende spillere i denne sæson. Han har ikke desto mindre vist sig at være utrolig skarp foran målet, og han har sikret Southampton mange point. Uden ham havde det set værre ud for the Saints, hvor alternativerne slet ikke holder samme niveau. Det gør ham tæt på uundværlig.

7. Wilfried Ndidi (Leicester)
Det kan godt være, at nigerianeren ikke er den spiller, der får mest opmærksom på Leicester-mandskabet, men han er den vigtigste spiller på holdet. Da han blev skadet tidligere på sæsonen, kunne det straks ses i Leicesters præstationer. Han er ankermanden på midtbanen, og ham kan the Foxes ikke erstatte uden videre.

6. Martin Dubravka (Newcastle)
Kun Kasper Schmeichel, Alisson, Dean Henderson og Nick Pope har holdt flere clean sheets end den tidligere Superliga-målmand. Han har leveret suverænt flest redninger denne sæson, og det er ikke uden grund, at Newcastle har belønnet ham med en lang kontrakt. Han er en undervurderet målmand, der har enorm betydning for sit hold.

5. Aymeric Laporte (Manchester City)
Da franskmanden blev skadet tidligere på sæsonen gik defensiven læk. Det viste tydeligt hvor betydningsfuld, han er for the Citizens. Han har ikke helt samme indflydelse som Virgil van Dijk i Liverpool, men det nærmer sig. Det siger meget.

4. Wilfried Zaha (Crystal Palace)
Når man siger Crystal Palace, kan man ikke undgå at tænke på Wilfried Zaha. Ivorianeren er omdrejningspunktet for London-klubben, hvor han nok egentlig er for god til at spille. Hvis Crystal Palace spiller godt, er det fordi Wilfried Zaha har en god dag. Uden ham er det ofte meget, meget idéforladt og tandløst.

3. Jack Grealish (Aston Villa)
Hele Premier League har i denne sæson fået øjnene op for den kreative englænder. Han har løftet sit niveau til nye højder, og han bærer en stor del af skylden for, at Aston Villa ikke befinder sig i samme håbløse situation som Norwich. Han kan blive nærmest umulig at erstatte for Birmingham-klubben, hvis han skifter til en større klub til sommer.

2. Harry Kane (Tottenham)
Symbolet på Tottenhams succes de seneste år har i høj grad været Harry Kane. Englænderen har bombet mål ind for the Lilywhites, og hver gang, han har været skadet, har Tottenham spillet dårligere fodbold og haft problemer med at score mål.

1. Virgil van Dijk (Liverpool)
Kig på Liverpool før hollænderens ankomst, og kig så igen på Liverpool efter hans ankomst. The Reds har været som forvandlet, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at han er Liverpools vigtigste spiller. Han har fået Joe Gomez, Dejan Lovren og Joel Matip til at spille bedre på skift, og hvis en af dem skulle erstatte den tidligere Celtic-profil, ville det næppe være gået nær så godt for Merseyside-klubben. Han er den mest uundværlige spiller i Premier League.

Boblere: Harry Maguire, Jamie Vardy, Mathew Ryan, Alisson, Callum Wilson


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED