Syv statistikker fra gårsdagens CL: Chelseas mareridts første halvleg

Af Marcus Sørensen
06.11.2019 Kl. 20:15
Chelsea formåede at lukke tre mål ind i første halvleg mod Ajax i aftes, hvor gæsterne blot havde ét skud på mål. Tammy Abraham og Kepa lavede selvmål. Vi giver dig lidt statistikker fra Liverpools og ikke mindst Chelseas Champions League-kamp i aftes.

Chelsea er den tredje engelske klub i Champions League-historien, der formår at komme tilbage i en kamp, hvor de har været bagud med tre mål. Det er ikke sket, siden Liverpool vendte 0-3 til 3-3 og vandt Champions League-finalen over AC Milan i 2005.

Reece James (19 år og 332 dage) blev den yngste Chelsea-målscorer i Champions League nogensinde.

Fem af Jorginhos seks mål for Chelsea i alle turneringer er faldet på straffespark.

Chelsea lukkede 4+ mål ind i en CL-kamp for blot tredje gang i historien. Det var første gang siden 2009, hvor klubben spillede 4-4 mod Liverpool.

Chelsea var samtidig det blot andet hold til at lave to selvmål i første halvleg af en Champions League-kamp. Kun CFR Cluj har tidligere gjort dette mod Bayern i 2010.

Alex Oxlade-Chamberlain har scoret fire mål i sine sidste fire kampe for Liverpool. Det er lige så mange, som han scorede i sine foregående 45 kampe for klubben!

Med gårsdagens sejr over Genk er Liverpool ubesejret i 24 europæiske kampe på Anfield (17 sejre), siden de tabte 3-0 til Real Madrid i oktober 2014.