AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
18:02:2020 10:11
Supercomputeren spår: Her er de mest sandsynlige vindere af Champions League

Så er der godt nyt for Liverpool-fansene.


Liverpool vandt Champions League sidste sæson, og The Reds, der endnu er ubesejrede i Premier League i denne sæson, er favoritter til at gentage bedriften igen.

Det vurderer den supercomputer, som FiveThirtyEight har sat til at regne de resterende 16 holds chancer for at vinde verdens største klubturnering igennem.

FiveThirtyEight er specialister i datajournalistik og har lavet en algoritme, der kan udregne de forskellige holds chancer mod hinanden.

Jürgen Klopp & Co. møder tirsdag aften Atletico Madrid i den første ottendedelsfinale, og supercomputeren vurderer, at Liverpool har 82 procents chance for at avancere til kvartfinalen.

Derefter har klubben lige nu 57 procents chance for at nå semifinalerne, mens de forsvarende Champions League-mestre angiveligt har 38 procents chance for at nå finalen.

Og skal man tro supercomputeren, er der lige nu 23 procents chance for, at Liverpool kan løfte trofæet for anden gang på to år.

Bayern München er det næstmest sandsynlige bud på en vinder i øjeblikket, da de tyske mestre har 19 procents chance for at snuppe trofæet den 31. maj i Istanbul.

På tredjepladsen har vi Manchester City, der med 17 procents chance vinder turneringen, de i øjeblikket er blevet bandlyst fra at deltage i næste sæson.

De skal i første omgang overkomme svær modstand fra Real Madrid i ottendedelsfinalen, men ifølge supercomputeren er der 64 procents chance for, at de besejrer Zinedine Zidanes mandskab.  Ergo er de favoritter.

Det samme kan ikke siges om de resterende to engelske hold, Chelsea og Tottenham. The Blues møder mægtige Bayern München, der som bekendt er blandt supercomputerens favoritter til at vinde turneringen.

Derfor står Frank Lampard og Chelsea heller ikke megen chance i ottendedelsfinalen, hvis man skal tro udregningerne, for Chelsea har angiveligt kun 24 procents chance for at besejre Bayern over to kampe og nå kvartfinalen.

Og i alt er der lige nu kun to procents chance for, at Chelsea  går hele vejen og vinder Champions League til maj.

Oddsene er dog bedre for Chelsea, end de er for Tottenham, vurderer supercomputeren. José Mourinho har kun én procents chance for at vinde hele turneringen med Spurs, som ellers gik hele vejen til finalen sidste sæson.

Det er der tre procents chance for, at de gør igen, men stik mod forventning er de faktisk ikke favoritter mod RB Leipzig i ottendedelsfinalen. Londonklubben spås nemlig kun 35 procents chance for at besejre Bundesliga-holdet.

Hele oversigten over de forskellige 16 holds chancer kan du se herunder:

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED