AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:01:2020 12:52
Supercomputer spår: Så sikre er Liverpool på mesterskabet - og hvem ender i top fire

Man skal aldrig sige aldrig, men rent matematisk kan det næsten ikke gå galt for Liverpool denne sæson, mener supercomputer.


Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Liverpool er klare titelfavoritter nu, hvor vi er mere end halvvejs gennem sæsonen.  Men vidste du, at der faktisk kun er to procents chance for, at The Reds ikke vinder mesterskabet.

Det har FiveThirtyEights, der beskæftiger sig med datajournalist, haft sin supercomputer til at udregne.

Liverpool har som bekendt 14 points ned til nærmeste forfølgere i form af Manchester City,  men samtidigt har Jürgen Klopp & Co. også en ekstra kamp i baghånden.

Chancen for at kvalificere sig til næste års Champions League er også noget nær 100 procent for Liverpool, hvilket også gælder Manchester City, der dog kun har to procents chance for at indhente og overhale The Reds.

Samtidigt kommer supercomputeren med godt nyt til Leicester og Chelsea, da matematikken har regnet sig frem til, at The Foxes og The Blues har henholdsvis 85 og 72 procents chance for at slutte i top fire.

Manchester United på femtepladsen har kun 19 procents chance, mens Tottenham har 11 procent.  Selvom Mikel Arteta ser ud til at have gang i et godt projekt i Arsenal, så har The Gunners større chance for at rykke ned end vinde mesterskabet, samtidigt med at de kun har én procents chance for at slutte i top fire.

I den anden ende af tabellen ligner Norwich næsten sikre nedrykkere. Kanariefuglene må med 93 procents sikkerhed tage en tur tilbage til The Championship næste sæson, mens Bournemouth og Aston Villa, som også ligger under nedrykningsstregen lige nu, også formmæssigt ligner de mest sandsynlige nedrykkere.

Du kan se hele oversigten over de forskellige holds chancer herunder:


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED