AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:09:2020 12:00
STOR SÆSONOPTAKT: Chelsea

Vi varmer op til den nye sæson i Premier League, og i denne optakt ser vi nærmere på Chelsea.


Sidste sæson:

2019/20-sæsonen var Frank Lampards første som manager for Chelsea, og selvom der var en hel del bump på vejen, var det en god sæson for The Blues. Målsætningen om top fire i Premier League blev opnået, og der blev præsteret godt i pokalturneringerne.

Samtidig var der en række af Chelseas unge spillere, der fik etableret sig på førsteholdet, og på den måde blev det en god udviklingssæson for London-klubben. Frank Lampard bestod første test, men nu venter der ham en langt sværere opgave.

Pre-season:

Brighton vs Chelsea 1-1

Målscorer: Timo Werner

Transferaktivitet:

Ind:

Kai Havertz (Leverkusen) – 595 millioner
Timo Werner (RB Leipzig) – 385 millioner
Ben Chilwell (Leicester) – 368 millioner
Hakim Ziyech (Ajax) – 295 millioner
Malang Sarr – Fri transfer
Thiago Silva – Fri transfer

Ud:

Mario Pasalic (Atalanta) – 111 millioner
Nathan (Atlético-MG) – 22 millioner
Danilo Pantic (Cukaricki) – Lejeaftale
Jamie Cumming (Stevenage) – Lejeaftale
Jamal Blackman (Rotherham) – Lejeaftale
Ethan Ampadu (Sheffield United) – Lejeaftale
Kenedy (Granada) - Lejeaftale
Willian – Fri transfer
Pedro – Fri transfer

Sæsonens første fem kampe:

14. september: Brighton vs Chelsea
20. september: Chelsea vs Liverpool
26. september: West Bromwich vs Chelsea
3. oktober: Chelsea vs Crystal Palace
17. oktober: Chelsea vs Southampton

Styrker:

Med tilgangene af Thiago Silva, Ben Chilwell, Kai Havertz, Hakim Ziyech, Malang Sarr og Timo Werner har Frank Lampard sikret sig et af de bredeste trupper i Premier League. Det betyder, at Chelsea-manageren stort set kan skifte ud uden, at det går ud over kvaliteten.

Offensivt er der rigtig mange strenge at spille på, og firkløveret med Ziyech, Havertz, Pulisic og Werner ser skræmmende ud. De kan godt være ophavsmændene til mange Chelsea-mål i denne sæson.

Chelsea har derudover også en taktisk fleksibilitet, der betyder, at The Blues sagtens kan stille op i et tremandsforsvar, som Lampard gjorde brug af flere gange i sidste sæson. Til det er Marcos Alonso blandt andre en giftig spiller på venstre wingback.

Svagheder:

Defensivt så det utrolig skidt ud for Chelsea i sidste sæson, hvor klubben indkasserede alt for mange mål. Selvom Thiago Silva og Ben Chilwell har styrket defensiven, ligner det stadig Chelseas svage punkt.

Derudover er målmandspositionen også stadig en udfordring. Senegalesiske Edouard Mendy er formentlig på vej, men løser han virkelig problemerne? Sandsynligvis ikke. Han er formentlig ikke nogen verdensklassemålmand, og så står Chelsea stadig med en stor udfordring der.

Samtidig vil de mange nye spillere formentlig skulle bruge noget tid på at falde til i klubben, og det kan koste nogle point – særligt i starten af sæsonen.

Holdets tre profiler:

Thiago Silva:

Chelsea skreg efter en leder i forsvaret i sidste sæson, hvor målene væltede ind bag Kepa Arrizabalaga eller Willy Caballero i målet. Nu er Thiago Silva kommet til klubben på en fri transfer, og det er en kæmpe forstærkning af The Blues.

Den rutinerede brasilianer har fortsat et tårnhøjt niveau, og han kommer til Chelsea efter en sæson, hvor han spillede en stor rolle i Paris Saint-Germains vej til Champions League-finalen. Nu skal han sætte skik på Chelsea-defensiven og skabe ro i bagerste geled.

N’Golo Kanté:

Efter coronapausen så det langt om længe ud til, at Frank Lampard fandt ud af, at N’Golo Kanté ikke skal spille som 8’er. Den franske verdensmester blev rykket ned som 6’er og fik et større ansvar for at nedbryde modstandernes offensiv.

I den rolle er han muligvis verdens bedste, og hvis han ellers kan holde sig skadesfri i denne sæson, bliver han en utrolig afgørende spiller for Chelsea. Finder han niveauet fra tidligere sæsoner, kommer Chelsea også til at præstere stort.

Timo Werner:

Den tyske stjerneangriber er hentet til Chelsea for at blive klubbens nye førstevalg, og det går ud over Tammy Abraham. Men for første gang siden Diego Costa har Chelsea igen en rigtig klasseangriber.

Gennem flere sæsoner har Timo Werner vist, at han kan levere på øverste niveau, og hans opgave er nu at score mål i stakkevis for Chelsea. Ethvert tophold har brug for en spiller, der kan blive topscorer i Premier League, og det kan Werner muligvis.

Han kan få sit gennembrud:

I glimt fik Billy Gilmour lov til at vise sig frem i sidste sæson, hvor den lille skotte imponerede gevaldigt som dybdeliggende playmaker på midtbanen. Han besidder et stort talent, og Frank Lampard viste ham stor tiltro ved at sætte ham i spil før Jorginho.

Lige nu er han ude med en skade, men når han kommer tilbage, har han gode muligheder for at få sit store gennembrud i denne sæson. Han spiller den position, som N’Golo Kanté kommer til at sidde på, men franskmanden kan ikke spille hver gang.

I sidste sæson pegede vi på Mason Mount som spilleren, der kunne få sit gennembrud, og det gik jo meget godt. Nu kan Gilmour være den næste.

Holdets bedste XI:

4-3-3: Caballero; James, Zouma, Silva, Chilwell; Havertz, Kanté, Mount; Ziyech, Werner, Pulisic

Bookmakerens odds:

Chelsea vinder mesterskabet: Odds 10

Chelsea slutter i top fire: Odds 1,40


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED