AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
10:08:2018 12:01
STOR SÆSONOPTAKT: Arsenal

Vi varmer op til den nye sæson med en optakt til alle Premier League-klubber, og i denne optakt ser vi nærmere på Arsenal.


Sidste sæson

Sidste sæson er bestemt ikke en sæson, Arsenal-fansene vil huske for det gode. Nok nærmere for, at det blev legendariske Arsene Wengers sidste i spidsen for The Gunners.

For første gang siden sæsonen 1997/1998 var holdet ikke med i Champions League, men et øget fokus på Premier League kunne ikke bringe holdet længere end op end på sjettepladsen, da de 38 runder var spillet. 

Selvom holdet i perioder spillede god fodbold, som de var kendt for under franske Wenger, så var sidste sæson præget af for mange uafgjorte kampe og sportslig skuffende pointtab. Og efter længe at have været med i subtoppen glippede top fire for alvor, da man i januar, februar og starten af marts tabte til Bournemouth, Swansea, Brighton og desuden også til topholdet Manchester City og rivalerne fra Tottenham.

Arsenal sluttede 12 point bag Liverpool på fjerdepladsen og 37 point bag Manchester City på førstepladsen.

Pre-season

Arsenal v Boreham Wood 8-0 
Arsenal v Atletico Madrid 1-1 
Arsenal v PSG 5-1
Arsenal v Chelsea 1-1
Arsenal v Lazio 2-0
 
Målscorere: Pierre-Emerick Aubameyang - 4 mål, Alexandre Lacazette - 4 mål, Reiss Nelson - 2 mål, Eddie Nketiah - 2 mål, Jeff Reine-Adelaide - 1 mål, Henrikh Mkhitaryan - 1 mål, Mesut Özil - 1 mål, Emile Smith Rowe - 1 mål, Rob Holding - 1 mål.
 
Transferaktivitet
 
Købt
 
Lucas Torreira (UC Sampdoria) 30,00 Mill. €
Bernd Leno (Bayer 04 Leverkusen) 25,00 Mill. €
Sokratis (Borussia Dortmund)16,00 Mill. €
Mattéo Guendouzi (FC Lorient) 8,00 Mill. €
Stephan Lichtsteiner (Juventus FC) Fri transfer
 
Solgt
 
Takuma Asano (Hannover 96) leje
Chuba Akpom (PAOK Thessaloniki) 1,00 Mill. €
Santi Cazorla (Villarreal CF) Fri transfer
Jack Wilshere (West Ham United) Fri transfer
Matt Macey (Plymouth Argyle) leje
Calum Chambers (Fulham FC) leje
Per Mertesacker - stopper karrieren
Lucas Perez (West Ham)
 
Sæsonens første fem kampe
 
12. august: Arsenal - Manchester City
18. august: Chelsea - Arsenal
25. august: Arsenal - West Ham
2. september: Cardiff - Arsenal
15. september: Newcastle - Arsenal
 
Styrker
 
Arsenals helt store styrke er utvivlsomt holdets offensive kvaliteter. Klubbens DNA er fremadrettet fodbold og det har man i høj grad også spillermaterialet til. Pierre-Emerick Aubameyang, Lacazette, Özil og Mkhitaryan udgør potentielt en af Premier Leagues farligste offensiver og hvis Emery kan få synergierne til at gå op, så kan The Gunners bombe imod enhver modstander.
 
I sidste sæson præsterede holdet at lave 74 mål i Premier League - flere end både Chelsea og Manchester United og det samme antal som Tottenham.
 
 
Svagheder
 
Arsenals helt store akileshæl er utvivlsomt defensiven. I sidste sæson lukkede man 51 mål ind. Markant flere end nogen andre hold i top syv og det samme niveau som hold som Newcastle og Brighton.
 
Man har hentet Sokratis ind som stopper og Bernd Leno ind til målmandsposten og det bliver spændende at se, hvordan de to spilleres individuelle kvaliteter kan gøre en forskel. Og det skal blive interessant at se, hvordan Emery og hans stab balancerer en defensiv, der igennem flere sæsoner har måttet vige og ofre sig for et offensivt satsende hold og også tage skraldet, når tingene er gået skævt.
 
Holdets tre profiler
 
Bernd Leno
En profil i Leverkusen. Kan han blive det i Arsenal? Det skal han, hvis The Gunners skal have succes. Leno forventes at erobre pladsen i buret fra dag ét og alle omkring Arsenal vil håbe, at den 26-årige tysker kan tage sin fornemme Bundesliga-form med til Premier League.
 
Mesut Özil
Med fire mål og ni assists kan man vel med rette sige, at Arsenals 10'er ikke fik nok ud af tingene i sidste sæson. Men vi kender Özils topniveau - det er tårnhøjt - og det har Arsenal brug for mere end nogensinde. Han er stoppet på det tyske landshold og har fokus på Emirates Stadium. Hvis Özil finder sit topniveau, ser det lovende ud for Arsenal.
 
Pierre-Emerick Aubameyang
Med 10 mål i sine bare 13 Premier League-kampe i sidste sæson er der gode chancer for, at vinterindkøbet for Dortmund bliver manden, alle taler om i Arsenal i den kommende sæson. Med hans fantastiske fart og gode afslutningsevner kan han have nøglen til top fire på sine skuldre. Aubameyang er umiddelbart Arsenals eneste potentielle Premier League-topscorer og endda en rigtig varm kandidat til at være med i toppen over spillere, der får netmaskerne til at blafre mest hyppigt.
 
Han kan få sit gennembrud
 
Lucas Torreira
22-årige Lucas Torreira er blevet hentet i italiensk fodbold og det ventes, at Uruguayneren skal være den 6'er, Arsenal har ledt efter. Chelsea har Kanté, City har Fernandinho og det er i en lignende rolle, Torreira spiller bedst. Han har fået trøje nummer 11, men det er de defensive pligter, der skal komme i første række og Arsenal-fansene vil se frem til at opdage, om Torreira er den hårde hund, der kan kontrollere midtbanen for klubben i den kommende sæson.
 
Holdets bedste XI:
Leno, Kolasinac, Koscielny, Sokratis, Bellerin; Ramsey, Torreira, Özil, Mkhitaryan, Lacazette, Aubameyang
 
Supporternes forventninger
 
 
Jeg har en klar forventning om, at Emery og spillertruppen vil vise, at det er nye tider i Arsenal, efter man har sagt farvel til Arséne Wenger.
 
Hvis Emery kan få stablet et solidt og stærkt kollektiv på benene, indeholder truppen så meget individuel kvalitet, at en placering i top 4 absolut er muligt.
 
Selvom Premier League skal være førsteprioritet, forventer jeg, at Emery går efter at vinde Europa League, hvorfra han har gode erfaringer med Sevilla.
 
Bookmakerens odds
 
Vinder Premier League: 26,00
Top 4: 3,00
Top 6: 1,20

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED