Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
02:12:2020 18:29
Spiller blev kaldt racist: PL-klub overvejer klage til UEFA efter dømmende nyhedsbrev

Porto var ude med riven i et nyhedsbrev.


Manchester City kan meget vel gøre indsigelse til UEFA, efter Champions League-modstanderne fra Porto - ifølge klubbens ejere - lancerede et dømmende skriv mod dem i en pressemeddelelse efter kampen.

Det portugisiske mandskab kaldte blandt andet Bernardo Silva for ‘en dømt racist’, beskyldte Fernandinho for at ‘mangle klasse og indsigt’ samt fortælle, at Pep Guardiolas mandskab havde været særdeles ‘heldige’.

Kampprogrammet er det seneste skridt i krigen mellem de to klubbers ejere, og har angiveligt gjort, at ledelsen på Etihad syder og koger af raseri.

Siden Citys 3-2-sejr over Porto i Manchester i oktober, har der været ondt blod mellem de to klubber, og særligt de to managers, Pep Guardiola og Sergio Conceicao, har været i infight.

Det fortsatte også tirsdag, da kampens målløse resultat betød, at begge klubber avancerede videre fra gruppespillet.

Guardiola mente nemlig, at hjemmeholdet gjorde brug af ‘negative’ taktikker, mens Conceicao svarede igen, ved at fortælle, at City er et sandt pengespild.

- Hvis jeg havde hans budget, hans spillere, og stadig ikke kunne vinde, ville jeg også være ked af det, sagde Porto-træneren.

Efter kampen gik Porto også til tasterne, og her blev et nyhedsbrev trykt, der blandt andet langer ud efter Bernardo Silva, som sidste år blev tildelt en kampdags karantæne på grund af et racistisk tweet.

Silva blev idømt karantæne og fik en bøde på 50.000 pund, efter en FA-kommission mente, at hans tweet var af racistisk karakter. I tweetet sammenlignede han sin holdkammmerat Benjamin Mendy med en ‘Conguito’ - et stykke slik, der findes i Spanien og Portugal, og som har et billede af en mørklødet and på forsiden af pakken.

I nyhedsbrevet beskriver Porto sagen og beskriver Silva som en person, der verden over er kendt for at være racistisk. Derudover står der også, at Fernandinho burde være tildelt et rødt kort og kun tænker på penge, fordi han som 35-årig stadig er aktiv.

 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED