AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
29:03:2020 23:20
Sommeren kan blive reddet: Premier League diskuterer storstilet afslutning på ligaen

Premier League har de seneste uger udviklet en plan, der kan sikre, at ligaens resterende runder bliver afholdt henover sommeren.


Stort set alle store sportsbegivenheder er i denne tid lukket ned mens coronavirussen raser på verdensplan. 

Siden virussen gjorde sit indtog i Europa i slutningen af februar, har Premier League været lukket ned, da autoriteterne i England ikke har kunne forsvare at samle op mod 80000 mennesker på så lidt plads, mens også vigtige figurer i ligaen såsom Chelseas Callum Hudson-Odoi samt Arsenal-manager Mikel Arteta, blev smittet af virussen. 

Det har naturligvis ført til én lang debat om, hvordan den nuværende sæson skal afsluttes. Hidtil mangler ni runder (foruden fire hold, der har 10 kampe igen) - og det helt optimale er jo, at de kampe bliver spillet foran de tilskuere, der efterhånden hungrer efter at få verdens bedste liga tilbage. 

Det er dog ikke just nogen reel løsning, som epidemien raser i Europa i disse tider, hvorfor Premier League og klubberne har måtte tænke i alternative baner. 

Nu mener de, at de har fundet en potentiel løsning på problemet. 

Mediet The Independent skriver, at planen er at samle alle 20 Premier League-klubber i diverse camps centreret omkring omkring Midlands og London i juni og juli i et forsøg på at færdiggøre turneringen og spille kampe bag lukkede døre - kampe, der dog vil blive vist på TV. 

Bekymringer omkring de store summer, som klubberne i disse tider går glip af, har lagt pres på dem til at gennemføre sæsonen. En specifik årsag til, at netop denne idé er, at det ville være afholdt som et "TV mega-event", som The Independent så kærkomment beskriver det. Ifølge mediet er det planen, at hver eneste af de resterende 92 kampe bliver vist på TV - med en håndful om dagen henover sommermånederne. 

Netop dette aspekt har stor opbakning hos regeringen, skriver mediet, eftersom de er tilhængere af idéen om, at den britiske befolkning kan blive opslugt i Premier League, specielt skulle de lockdown-tiltag, som Boris Johnson og regeringen har påbudt, forlænges eller strammes. 

For at planen ville kunne gennemføres, skal klubberne, deres stab samt spillerne holdes væk på seperate hoteller - væk fra deres familier, ligesom ved enhver stor international turnering. Yderligere tiltag er regelmæssige tests samt, at spillerne er i intern karantæne. Målet er at reducere risikoen for, at en spiller får Covid-19, eftersom blot én sag ville afspore den grandiose plan. 

Det er derfor, det giver mening at afholde turneringen henover juni og juli, når et noget mere omhyggeligt test-system er fastlagt i England samt antallet af smittede i landet forhåbentlig stagnerer - i det mindste en smule. 

Det skal naturligvis noteres, at planen ikke just er skudsikker, da der er mange vigtige faktorer, der kan komme i spil. Det er ikke blot klubberne, der skal i karantæne - også alle dommere, kameramænd og andre folk fra diverse TV-stationer. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED