"Sønner af en l****": Fodboldforbund genåbner Mourinho-sag

07.11.2018 Kl. 16:12
Det engelske fodboldforbund vil nu have genoptaget klagesagen mod Mourinho, efter han udtrykte sig aldeles uheldigt ovenpå en dramatisk 3-2 sejr over Newcastle i sidste måned.

Det engelske fodboldforbund (The FA) vil apellere den frifindelse, som en uafhængig dommerkomite har afgivet i sagen om Manchester United-manager José Mounrinhos brug af skældsord oven på en kamp mod Newcastle i sidste måned.

Det skriver det engelske medie Evening Standard.

Sagen omhandler Mourinhos brug af flere uheldige gloser, efter at Alexis Sanches sikrede United tre point med sin sene scoring i det 90. minut mod Newcastle.

Mourinho skulle blandt andet på portugisisk have sagt "sønner af en luder" – "filhos da puta" – gentagne gange i minutterne efter sejren. Det viser TV-billeder fra kampen.

Både The FA og Mourinho havde hyret sprogseksperter ind for at argumentere for deres respektive parter i sagen.

The FA mener, at Mourinhos kommentarer er yderst uproffesionelle, og derfor vil de altså nu have sagen genoptaget.

Den uafhængige dommerkomité, der i første omgang havde frikendt Mourinho i sagen, hæftede sig ved, at Mourinho var begejstret oven på den dramatiske sejr, og at han desuden ikke rettede de slemme gloser mod nogen bestemt. Derfor mente de ikke, at der var grund til at straffe Mounrinho.

Mourinho selv har sagt, at han mener, der er tale om kulturelle forskelle. I sidste uge sagde han således til Evening Standard:

– Portugisere, spaniere, italienere. Vi siger de ord hver 10. sekund. Det er ikke for at såre nogle. Det handler om frustrationer, glæde, følelser.