Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
26:01:2021 21:44
Skrækkelig fortælling: Selvmordsforsøg, racisme og trusler i engelsk ungdomsfodbold

En skræmmende fortælling har ramt de engelske medier denne tirsdag, som omhandler engelsk ungdomsfodbold.


Max Noble har ar på sin arme og håndled efter selvmordsforsøg. 

I et langt interview med Inews kommer Max Noble med en skrækkelig fortælling om sin fodboldkarriere, som aldrig blev den han havde håbet på. 

Den nu 31-årige waliser, der bl.a. har en fortid i Fulham og Wimbledon, fortæller, at han er blevet udsat for en forfærdelig og skræmmende behandling som ungdomsspiller, og nu vil han hjælpe de unge spillere, som står i den situation lige nu.

Inews skriver, at 98 procent af de spillere i alderen 16-18 år, der får ungdoms stipendier med en månedsløn på £400, blive frigivet eller ikke længere spiller fodbold på kontrakt, når de er 21 år. 

Max Noble mener ikke, at mange engelske klubber slet ikke står til rådighed for de unge spillere, når de ikke længere ser et lys i dem, efter de har overtalt dem til at droppe skolen for at gå efter fodbolddrømmen - en drøm, som kun en lille procentdel opnår. 

- Det eneste, jeg vil ændre, er, at hvis man tage skolen fra en ung knægt, så skylder man at tage hånd om personen efterfølgende. Man kan ikke love dem hele verden, og så ignorere dem, når de er deprimerede eller går igennem det, jeg gjorde. Akademisystemet fejler, og det kan man bare se på resultaterne. Det fejler fuldstændig, siger Max Noble til Inews.

Max Noble langer ud af klubberne, da han har været offer for smertestillende indsprøjtninger, mobning, racisme og trusler. Han fortæller, at han blev beordret til at få indsprøjtninger for at kunne spille, selv om han stadig var et barn, og han blev truet af den pågældende klub til at vælge en agent, som de kendte, da han fyldte 16 år. 

- Vi tabte tre-fire kampe i træk, og de sagde, at alle havde en dårlig attitude. De eneste, der fik lov til at træne efterfølgende var de hvide drenge. Vi var otte sorte på holdet, og om eftermiddagen skulle vi sidde i omklædningsrummet, mens de hvide trænede. Vi fik ikke lov til at få frokost i kantinen og skulle spise i det beskidte omklædningsrum. Der var mudder over det hele, og de ville sætte vores sandwich på en bakke på gulvet til os. Det her varede i to måneder.

- Det er fodboldens største hemmelig, siger han om denne mishandling af unge drenge, der er desperate efter en fodboldkarriere.

Inden for de seneste par år har vi været vidne til flere tragedier, hvor tidligere ungdomsspillere fra bl.a. Manchester City og Manchester United har begået selvmord kort efter at være blevet løsrevet af deres kontrakter. 

Max Noble udgav forleden en video, hvor han tog fat i emnet, og efter følgende er han blevet kontaktet af over 150 spillere som oplever eller har oplevet det samme. 

Det er især sine oplevelser fra sin tid i Fulham, som han taler om, og Inews beretter, at Fulham har indledt en undersøgelse for at tage fat i emnet.

Du kan læse hele fortællingen her!

LÆS VORES TRANSFER LIVE LIGE HER!


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED