Sensation: FCMs unge ulve slår Manchester United i Herning

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
13.03.2019 Kl. 14:57
Manchester Uniteds U19-mandskab måtte se sig sænket 3-1 på MCH Arena onsdag eftermiddag, da FC Midtjyllands U19-hold skød sig videre til kvartfinalen i UEFA Youth League.

Det var en sensation, da FC Midtjyllands førstehold i 2016 slog Manchester United 2-1 på den jydske hede i Europa League.

Den sensation gjorde klubbens U19-hold efter onsdag eftermiddag efter, da Manchester Uniteds unge stortalenter måtte se sig besejret 3-1 af Ulvene i UEFA Youth League.

Tahith Chong, Angel Gomes og James Garner, som allerede har fået deres debut for Ole Gunnar Solskjærs førstehold, var med fra start, men i stedet var det FCMs Gustav Isaksen, som stjal overskrifterne med to mål.

Den 17-årige danske angriber, der allerede har spillet to kampe for U19-landsholdet, åbnede nemlig scoringen, da han snubbede bolden på egen banehalvdel og førte drev den frem til Manchester Uniteds felt, hvorfra han med et fladt spark i det lange hjørne kunne bringe Ulvene foran.

Manchester Uniteds unge håb fik dog bragt balance i regnskabet inden halvleg, da Ethan Laird blev fældet i FCM-feltet.

Dommeren pegede på pletten, og anfører Angel Gomes omsatte fra straffesparkspletten på dét, der var Manchester Uniteds første afslutning i kampen.

Men i 72. minut var Gustav Isaksen igen på spil og gjorde det med et fladt spark i det korte hjørne til 2-1,  inden Nicolas Madsen med fire minutter tilbage ordinær tid sikrede det danske hold sejren med sin scoring til 3-1.

Dermed sikrede FC Midtjyllands unge talenter sig en plads i kvartfinalen af UEFA Youth League – hvilket er første gang nogensinde, at et dansk ungdomshold er nået så langt.