Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
06:12:2021 16:35
Sådan vil Rangnick tage United til tops: Filosofien bag 'Gegenpressing'

Manchester United-træneren, Ralf Rangnick, er kendt for en stil, hvor presspillet er i fokus. Bliv her klogere på tankerne bag Rangnicks fodboldfilosofi, og hvor den kommer fra.


Der var antydninger af den nye spillestil i United, som Rangnick vil implementere, i weekendens sejr mod Crystal Palace. 
 
I slutningen af november satte hovedpersonen selv ord på, hvad spillestilen rent faktisk går ud på. 
 
- Det handler om at kontrollere spillet. Vi har faktisk fem situationer i mellemtiden, der afgør fodboldkampe, fortalte Rangnick i The Coaches Voice
 
De fem situationer, som Rangnick nævner, er følgende: 
 
1. Du skal som træner have en meget klar idé om, hvordan du vil spille, når holdet selv har bolden. 
 
2. Hvad holdet vil gøre, hvis det andet hold får bolden. 
 
3. Hvad der sker, når holdet taber bolden.
 
4. Hvad der sker, når holdet vinder bolden tilbage. 
 
5. Hvis 30 procent af målene i en fodboldkamp bliver scoret efter dødbolde, så skal 30 procent af et holds træningstid også investeres i træning af dødbolde. 
 
Rangnick fortæller i interviewet også, at det handler om at sætte det andet hold under pres, uanset hvor højt oppe på banen, det er. Jo højere oppe, jo bedre - men uanset hvor bolden er, forsøger han at vinde bolden tilbage. Han tilføjer yderligere. 
 
- Jo mere aggressivt vi vinder bolden i det øjeblik, jo mere tager vi denne intensitet og tempo ind i kontraangrebet. 
 
- Vores idé er klar. Det er meget, meget lig min træner ven Jürgen Klopp. Vores Red Bull-fodbold er heavy metal, rock and roll. Det er ikke langsom vals. Vi hader firkantede afleveringer og tilbageleveringer. Bare det at have bolden selv giver ikke mening. 
 
Filosofien kan spores tilbage til 1983, hvor Rangnick så Dynamo Kiev spille. Holdet blev dengang trænet af Valeriy Lobanovskyi. 
 
- Kiev var det første hold, jeg nogensinde havde mødt, der systematisk pressede bolden. Det var min åbenbaring af fodbold. Jeg forstod, at der var en anden måde at spille på. 
 
Rangnick startede sin filosofi i United-regi med en sejr, og med det gode kampprogram for resten af december, kan United-træneren få god mulighed for at udfolde sine tanker i praksis. 
 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE