AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
26:01:2020 21:03
Rygtet til USA: Derfor skal Arsenal sælge Özil

Mesut Özil er rygtet til MLS og i særdeleshed DC United.


Der er mange meninger om Mesut Özil, og det er der måske en god grund til. 

Tyskeren har både grædt og grint under sin tid hos Arsenal, og klubbens mange fans har delt glæder og sorger ved hans side. 

Nu går rygterne på, at amerikanske DC United vil hente den 31-årige kreatør, men ikke endnu. 

Fra det amerikanske synspunkt vil man naturligvis helst hente Özil, når hans kontrakt udløber i sommeren 2021. 

Hovedpersonen selv har udtalt, at han har intentioner om at blive i Arsenal, indtil hans kontrakt løber ud. 

I denne artikel tager vi de forskellige parters synspunkter og gennemgår, hvorfor et salg af Özil vil give mening i fremtiden. 

 

Hvorfor giver det mening for DC United? 

Som mange ved, er den amerikanske MLS-liga i bragende udvikling og har været det i mange år. 

MLS-klubber har haft held med at hente profiler som Frank Lampard, Steven Gerrard og Wayne Rooney, og ligaen har efterhånden ry for at være de helt store profilers pensionsordning. 

Først og fremmest er opfattelsen af majoriteten af fodboldfans, at niveaut er væsentligt højere i Premier League, hvorfor Özil ville unne hjælpe DC United som hold. 

Derudover skal man også betragte forretningsdelen af handlen med et marketingperspektiv, hvor et køb af en profil af Özils kaliber ville gavne klubbens økonomi. 

Özil vil kunne gøre DC United til et bedre mandskab, og klubben vil kunne leve højt på hans tilstedeværelse i mange år i fremtiden. 

 

Hvad får Arsenal ud af det? 

Den sværeste del må helt sikkert være at give slip på en profil som Özil. 

Spørgsmålet er dog, om han i en alder af 31 allerede har toppet, og at resten af karrieren bør blive spillet på et lavere niveau, hvilket efterhånden er normen for mange fodboldspillere. 

Det er også værd at tænke på den massive løncheck på £350.000 om ugen, Özil kan hæve. 

Skulle Arsenal vælge at lade ham skifte, vil det gavne dem ud fra et finansielt synspunkt og give dem mulighed for at hente nye profiler. 

Hvis Özil allerede har toppet, er der ikke mange argumenter for at holde på ham, hvis niveauet ikke længere er til Premier League, og lønchecken er for stor. 

 

Vil et skifte give mening for Özil? 

I en alder af 31 år kan man højst sandsynligt ikke forvente, at Özil vil rykke til en stor europæisk klub. 

Man kan dog argumentere for, at tyskeren skal til at tænke over sin karrieres efterår, og hvor spilletiden vil kunne sikres. 

I MLS vil han være garanteret en startplads i hver eneste kamp, og han vil være DC Uniteds ubestridt største stjerne. 

Selvom USA måske ikke længere kan følge med pengene i Kina, vil han dog næppe undgå at få et smil på læben med et stort dollartegn foran lønchecken. 

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED