AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
02:08:2020 17:16
Rooney kritiserer Sir Alex Ferguson: Det var selvmordstaktik mod Barcelona

Wayne Rooney er ude at kritiserer den taktik, som Sir Alex Ferguson valgte, da Manchester United i både 2009 og 2011 tabte til Barcelona i Champions League-finalen.


Den legendariske Sir Alex Ferguson stod i spidsen for Manchester United i 27 år, hvor han vandt den mest prestigefulde europæiske titel to gange med første sejr i 1999 mod Bayern München, før Sir Alex og Manchester ni år senere slog Chelsea i finalen.

I sæsonen, hvor de slog Chelsea i finalen, mødte de Barcelona i semifinalen, hvor Paul Scholes’ enlige mål sendte dem videre med den samlede sejr på 1-0 over de to kampe.

I de to semifinaler havde Manchester United et defensivt udgangspunkt, som frustrerede Barcelona og deres offensive stjernetrio med Iniesta, Eto’o og Messi.

I finalen året efter mødte de Barcelona, men her valgte Sir Alex Ferguson en offensiv tilgang, som Manchester United var kendt for at spille – den kamp vandt Barcelona 2-0 og to år senere slog Barcelona igen United i finalen, denne gang med 3-1.

Forud for Real Madrids rejse til Manchester City, som englænderne fører 2-1 før andet opgør, har Wayne Rooney kommenteret på finalerne mod Barcelona i sin tid.

- Det er altid svært for en klub som Real Madrid at sige, at ’vi giver bolden til jer’. Det er det samme for United, men vi tabte to Champions League-finaler mod Guardiolas Barcelona, hvor vi forsøgte at presse højt og komme rundt om dem, hvilket var selvmord, sagde Wayne Rooney til The Sunday Times ifølge Goal.

- Jeg kan huske, at Alex Ferguson sagde, ’Vi er Man United og vi angriber, det er i kulturen i denne fodboldklub’, og jeg tænkte, ’jeg er ikke sikker på det her’.

- Jeg tror, at alle spillerne dybt inde i sig selv vidste, at det var den forkerte tilgang. Vi gik imod, hvad der gav os succes i 2008 i semifinalen, og vi blev udspillet begge gange i finalerne.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED