Rødt kort og misbrugt straffespark: Cardiff og Newcastle fik sæsonens første point

Af Søren Nørgaard
18.08.2018 Kl. 13:34
Oprykkerne Cardiff tog lørdag middag imod Newcastle. Begge hold havde svært ved at skabe chancer og dermed endte opgøret uden vinder

For første gang i fire år skulle der lørdag middag spilles Premier League-fodbold på Cardiff City Stadium i Wales. Opgøret stod mellem oprykkerne fra Cardiff med danske Kenneth Zohore i startopstillingen og gæsterne fra Newcastle.

Oprykkerne kom bedst ud til opgøret og holdets danske angriber var efter få minutter tæt på at bringe sit hold i spidsen. Bolden blev spillet tilbage til Newcastle-målmand Martin Dubravka, der gav sig god tid med udsparket. Det betød, at Kenneth Zohore fik benet ind foran og var tæt på at dirigere bolden i mål.

Det lykkedes dog ikke og dermed var stillingen fortsat 0-0.

Få minutter senere var det i stedet gæsterne, der var tæt på at bringe sig i front. Et flot indlæg var Jonjo Shelvey endte hos Ayoze Perez, men Cardiff-målmanden kom godt ud og fik blokeret afslutningen fra spanieren. Resten af halvlegen bølgede frem og tilbage, men uden at holdene spillede sig frem til de store chancer.

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, før Kenneth Zohore igen kom i fokus. Han hovedstød strøg dog tæt forbi højre stolpe.

Med 25 minutter tilbage af opgøret gjorde Newcastle det svært for sig selv. Indskiftet Isaac Hayden modtog et direkte rødt kort efter en hård tackling. Dermed havde Cardiff næsten en halv time i overtal til at få den forløsende scoring.

Hjemmeholdet formåede dog ikke at skabe de store chancer og dybt inde i dommerens overtid fik Newcastle i stedet en gylden mulighed for at stjæle alle tre point.

Cardiff-anfører Sean Morrison kastede sig ned i forsøget på at blokere et indlæg. Desværre for ham ramte bolden hånden og dommeren pegede på pletten. Kenedy blev sat til at sparke, men brasilianeren sparkede svagt i højre side af målet og Neil Etheridge reddede uden problemer.

Kampen i Wales sluttede derfor 0-0 og dermed kunne både Cardiff og Newcastle sætte sæsonens første point.