Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Regelmæssig kontakt: Er trænersensation Pep Guardiolas afløser?

Af Emil Plovgaard
20.11.2023 Kl. 10:55
Der er en oplagt forbindelse.

Pep Guardiola har – ikke uden grund – etableret sig som en af de bedste managere i Premier League nogensinde.

I sidste sæson førte han Manchester City frem til en historisk treble med triumfer i både Premier League, FA Cuppen og Champions League.

 

Men hvad sker der den dag, den 52-årige manager ikke længere står i spidsen for klubben?

Med et kontraktudløb i 2025, er der lagt op til, at han lader denne løbe ud, for så efterfølgende at forfølge et nyt eventyr andetsteds.

Afløseren kan komme fra Girona i Spanien i form af Michel Sánchez. Girona har været denne sæsons helt store overraskelse i La Liga, hvor man fører rækken med to point ned til Real Madrid efter 11 sejre ud af 13 mulige.

Gironas sportsdirektør, Quique Cárcel, mener, at Sánchez besidder alle de evner, der skal til for at følge Guardiola på posten som City-manager.

– Sánchez har talentet til at lede en stor klub som Manchester City, men han har stadig brug for tid til at ramme dette niveau.

– City spiller fodbold som Michel, med en mindre klub, også er i stand til. Men for at han kan træne dem, skal en masse koordination falde på plads, såsom at Pep skal træffe beslutningen om at forlade klubben.

– Han er glad for at være i klubben, han har en kontrakt her, og han har et ønske om at være med til at gøre dette projekt til noget stort. Presset i Girona er anderledes, end hvad han kommer til at opleve på en større trænerbænk, siger Cárcel ifølge Mundo Deportivo.

Gironas midtbanespiller, Aleix García, kan fortælle, at Sánchez har været i regelmæssig kontakt med Guardiola qua forbindelsen mellem klubberne, som begge er ejet af City Football Group.

– Vi ved alle, hvem Pep er. Han er en stor træner, og han har vundet alt.

– Michel forsøger via City Group, med en masse kontakt til Pep, at lære fra ham. Han har brutale fodbold-koncepter.

– Og når man er komfortabel i en klub som Girona, hvor tingene kører for dig, så tillader det dig at vise din personlighed som følge af den rolighed, der gør dig selskab uden for banen, siger García til AS.


Michel Sánchez, Gironas succestræner. Foto: Getty Images


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Gravesen vil have dansk stjerne af landsholdet: Han er ikke god nok

2. Se målene: Arsenal-dansker netter 10 gange mod Liverpool

3. Av, av, av: Danmark kan havne i skrækpulje til EM

4. – Marcus Rashford skal ikke med England til EM

5. Big Six-klub vil hente Jude Bellinghams bror

Annonce