Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
27:10:2021 09:23
Ready to go: Stor offside-ændring sker til VM i 2022

FIFA er efter sigende blevet meddelt af Hawk-Eye, at teknologien om automatiseret offside er klar til at blive implementeret til VM i Qatar.


For nogle år siden besluttede man at indføre målteknologi i Premier League, hvor firmaet 'Hawk-Eye' sørgede for, at en dommer får en besked påsit urm, hvis en bold var inde over stregen.

I længere tid har Hawk-Eye også arbejdet på at kunne gøre det samme med offsides, og de har nu meddelt FIFA, at teknologien er klar til brug, når der skal spilles VM i Qatar. Det erfarer The Times.

Det vil fungere på den måde, at Hawk-Eyes system kan udregne på 0,5 sekund, om der er offside, hvorefter de vil sende en melding om offside til VAR, hvorefter man skal beslutte, om der er tale om en offside-overtrædelse, før dommeren kan træffe en beslutning.

Man har testet systemet i adskillige Premier League-kampe, og FIFA vil nu tage det med videre til deres møde med IFAB, der bestemmer, hvis der skal indføres nye regler i fodbold. 

VAR blev også testet under en VM-slutrunde, inden det blev indført i Premier League, og men ifølge The Times håber dommerchefer i det engelske, at den nye offside-teknologi kan indføres i Premier League fra 2023/24-sæsonen. 

Det såkaldte 'automatiserede offside' system anvender både kamera og computerteknologi til at følge spillernes samt boldens bevægelse, og det skulle være mere præcis end VAR, når de optegner linjer.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE