Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
02:03:2021 09:13
Rangeret: Håland skifter til en af disse seks klubber

Vi kommer med et bud på, hvem Erling Håland med størst sandsynlighed skifter til, hvis han forlader Dortmund til sommer.


6. Bayern München:

Den tyske gigant har for vane at opsnappe de største talenter fra resten af Bundesligaen. De gjorde det i sin tid med Robert Lewandowski fra netop Dortmund, og før eller siden skal den 32-årige polak erstattes.

Det bliver ingen nem sag, men du finder ikke en mere oplagt arvtager end Håland. Problemet er, at det næppe er lige nu eller til sommer, at Bayern mangler ham, og hidtil har det tyske storhold holdt lidt igen og holdt sig fra at lave ligeså gigantiske transfers som de engelske og spanske hold.

Desuden ville Dortmund nok foretrække at sælge til et udenlandsk hold frem for rivalen fra den hjemlige liga, men det kan selvfølgelig blive svært at forhindre, hvis Håland først skifter i 2022, når hans frikøbsklausul skulle være aktiv.

 

5. Liverpool:

Dortmund kunne sagtens bruge en spidsangriber, der kan score flere mål end Roberto Firmino, og det er ikke svært at forestille sig den 20-årige nordmand udrette store ting side om side med Sadio Mané og Mohamed Salah i offensiven.

Men skal man tage nej-hatten på, er det svært at se, hvordan Liverpools ejere skulle finansiere denne transfer. FSG gav ganske vist grønt lys til en stor investering i Virgil van Dijk tilbage i 2018, men det var før coronapandemien, og de virker for forsigtige til at blåstemple et kæmpemæssigt bud på Håland til sommer.

De virker som forretningsfolk først og fremmest, og skulle det ikke helt usandsynlige ske, at Liverpool slutter uden for top fire, er det er svært at forestille sig The Reds forsøge med Håland, når nordmanden ikke kommer til at koste mindre end £90 millioner.

 

4. Real Madrid:

Alle vil gerne spille for Real Madrid, og Erling Håland er sikkert ingen undtagelse. Han er flere gange blevet kædet sammen med Los Blancos, men det afhænger formentlig af, om Kylian Mbappé skifter til Santiago Bernabeu til sommer eller ej.

Det er svært at se Real Madrid, som også befinder sig i en dårlig økonomisk situation, kunne investere i begge de unge superstjerner, men Galactico-faktoren er måske endnu en kende mindre med nordmanden.

 

3. Chelsea:

Roman Abramovich skulle være ellevild efter at signe Håland, som i stadig flere medier udråbes til Chelseas topprioritet på sommerens transfermarked. Det ville jo give mening.

Olivier Giroud er gammel, mens Tammy Abraham stadig mangler at bevise, at han er en topangriber. Som så ofte gennem årene er angriberposten lidt et problem for The Blues, og en stor investering i Håland ville med stor sandsynlighed sørge for, at klubben er dækket godt in på den position de næste fem-ti år.

Sidste sommer viste Chelsea også, at de var parate til at investere stort, og det er meget muligt, at de gør det igen, selvom det formentlig vil afhænge af, om man ender i top fire eller ej.

 

2. Manchester United:

Ole Gunnar Solskjær indrømmede så sent som onsdag, at han stadig løbende er i kontakt med Erling Håland, og man må ikke undervurdere betydningen af, at de to nordmænd har en fælles fortid som træner og spiller i Molde.

Han har ganske vist afvist Manchester United én gang, men blot et år senere har The Red Devils allerede et markant mere attraktivt projekt at tilbyde, og det ser ud som om, at Solskjær er ved at opbygge et ungt mandskab, som snart kan spille med om de store titler.

Trods coronakrisen burde Manchester United også have midlerne til at signe Håland, hvis han bliver sat til salg til sommer, og landsmanden skulle være Solskjærs absolutte ønske-signing.

 

1. Manchester City:

Farmand Alf-Inge spillede der, da han stadig var aktiv, og Erling har aldrig lagt skjul på, at han var Manchester City-fan som yngre. Lige nu virker The Citizens også som det sikreste valg, og der er mere, der taler for en transfer, end imod.

På Etihad Stadium vil han få lov at spille under Pep Guardiola, hvilket flere gange har vist sig som et enormt trækplaster. Med Guardiola som træner er der også noget nær trofæ-garanti, mens The Cityzens uden tvivl er i stand til at signe ham og samtidigt tilbyde ham en attraktiv lønpakke. Både individuelt og kollektivt er han næsten garanteret succes.

Og så giver det mening for Manchester City. Sergio Aguero skal erstattes, og selvom Håland måske ikke er nogen typisk Guardiola-angriber, er det meget nemt at forestille sig, hvordan han går fuldstændig målamok, når først Citys kreative spillere fodrer ham med gode bolde.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED