Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

PLBOLD KÅRER: Her er transfervinduets helt store vindere og tabere

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
02.02.2021 Kl. 14:08
Vi har forsøgt at kåre de største vindere og tabere i det forgangne transfervindue.

Vindere:

Liverpool:

Klubbens sportsdirektør Michael Edwards viste endnu engang sin kunnen på transfermarkedet og evnen til at fuldføre formidable handler for meget få penge.

Liverpool ender med to nye midterforsvarere for omkring £3 millioner. Skulle Davies floppe, kan man sikkert sælge ham videre med en profit om 12-18 måneder.

Med Kabak får man endda lov at "prøvekøre" ham først, før man beslutter sig for, om han er værd at signe permanent for £27 millioner. To transfers med meget lille risiko og potentiel stor gevinst.

 

Arsenal:

The Gunners fik endelig skilt sig af med en række overflødige og aldrende spillere, som bare optog en stor portion af klubbens lønbudget. Med Özil, Sokratis og Mustafi ude af døren kan Mikel Arteta se frem til næste etape af sin genopbygning af klubben til sommer.

Samtidigt fik man også hentet Ødegaard, som på papiret er en udmærket signing og helt klart mere sexet end Julian Brandt og Julian Draxler, som også var på tale undervejs i transfervinduet.

 

Marcos Alonso:

Thomas Tuchel har erstattet Frank Lampard på trænerposten, og det ligner pludseligt, at den spanske fullback nu igen er kridthuset, hvor han før var overflødig. Hvis Tuchel fortsætter med at bruge wingbacks, så er Alonso måske slet ikke på vej væk fra Stamford Bridge længere.

 

Ben Davies:

Du ene dag spiller du for Preston North End i den næstbedste engelske fodboldrække. Den næste spiller du for de engelske mestre. Du er ikke noget ungt talent, og de færreste kendte til dig før for få dage siden.

Alt i alt er den 25-årige forsvarer en kæmpe vinder.

 

Jesse Lingard:

Man kunne godt frygte, at Lingard kunne ende på bænken for David Moyes i West Ham også, men som udgangspunkt er lejeskiftet godt for den 28-årige midtbanespiller, som endelig får chancen for at få spilletid.

Måske kan han genfinde formen og minde Manchester United, West Ham eller andre klubber om, at han er værd at satse på.

 

Christian Eriksen:

Han startede transfervinduet med at være sat meget til salg, men sluttede med næsten at være fredet i Inter. Danskeren risikerer selvfølgelig at blive bænket snart igen, men det tyder på, at Eriksens italienske eventyr måske endelig er ved at få lidt medvind, fordi han ikke forlod Inter tidligt i transfervinduet.

 

Tabere:

Eric Garcia: 

City-forsvareren har ønsket et skifte til FC Barcelona siden sommeren, og han skulle have været villig til at spille gratis for FC Barcelona det næste halve år for at sikre sit drømmeskifte.

Men lige lidt hjalp det, og nu kan han se frem til ikke at få noget spilletid for The Cityzens frem til sæsonafslutningen.

 

Dele Alli:

Tottenham-profilen ønskede et skifte til Paris Saint-Germain og Papa Pochettino, men nu må han nok indfinde sig med endnu en halvsæson under José Mourinho med meget begrænset spilletid.

Det kan sætte en udtagelse til sommerens slutrunde over styr, og Alli kan næppe være særligt tilfreds med sin situation.

 

FC Barcelona:

Barcelona skylder et fuldstændigt vanvittigt milliardbeløb væk og har en gæld, som bare er ved at galoppere fra dem. Deres økonomiske problemer er så store, at de ikke kunne finde omkring €3 millioner til at signe stakkels Eric Garcia, som gerne ville spille gratis.

Det siger noget om størrelsen på de problemer, den catalanske gigant står med nu og på sigt.

 

Brandon Williams:

Manchester United-talentet har næsten ikke fået spilletid i denne sæson, men alligevel turde Solskjær ikke at risikere at udleje ham. Han virker til at være ret langt fra startopstillingen lige nu, og det er ikke ideelt for den unge forsvarer.

 

Arsenal:

De var vindere, fordi de slap af med alle de gamle profiler, som ikke var pengene værd længere. Til gengæld er Arsenal tabere for den måde, hvorpå klubben har købt spillere for £100 millioner af kroner uden nogensinde at tjene en øre på salget af dem.

Når man betaler omkring £100 millioner for Özil, Sokratis og Mustafi, burde man også gerne tjene lidt på at sælge dem videre. I dette tilfælde har Arsenal bare ophævet deres kontrakter før tid, så der er ingen penge kommet ind i kassen igen.

 

Alle fodboldklubber:

Man kan godt se, coronapandemien presser fodboldklubber verden over økonomisk. Premier League-klubberne har kun brugt £70 millioner på at signe spillere i dette januartransfervindue, hvor man brugte mere end £200 millioner for bare et år siden. NIveauet er faktisk ikke set lavere i England siden 2012/12-sæsonen.

Det virker ikke til, at særligt mange klubber er synderligt risikovillige lige nu, og det er sikkert bundfornuftigt, selvom det er lidt kedeligt. Vi har en masse lejeaftaler, og det siger netop noget om, at det er færreste klubber, som tør investere stort lige nu.

 

Fodboldagenterne:

Det er klart, at når der ikke bliver handlet spillere for samme summer som tidligere, så tjener agenterne heller ikke samme salærer som førhen, og det virker til, at deres job med at afsætte spillere er blevet markant sværere på grund af coronakrisen.

 

 

Annonce