Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:11:2021 21:00
Pengeregn: Storklubberne høster mange millioner efter ny milliardaftale

Den nye TV-aftale med NBC Sports betyder også, at der kommer mange flere millioner til Premier League-klubber fra 2022/23-sæsonen.


Torsdag aften kunne Premier League annoncere en ny TV-aftale med den amerikanske TV-station, NBC Sports, over en periode på sæsoner - gældende fra næste sæson.

Det er en rekordstor aftale, der vil indebringe Premier League i omegnen af 17 milliarder kroner over de seks sæsoner, og det kommer til at gave klubberne.

Tidligere har der været meldinger om, at hver klub vil modtage yderligere £9 millioner om året grundet den aftale, men The Times kan nu afsløre, at det er meget mere end det.

I 2019 blev der indført en regel om, at halvdelen af den stigning, der ville komme ved udenlandske TV-aftale, skulle uddeles til klubber, hvor placeringen i tabellen ville afgøre det endelige beløb. 

- Denne regel blev fremtvunget af de store klubber, fordi det er dem, der er med til at skabe den store interesse i Premier League på et globalt niveau, og det betyder også, at de vil nyde ekstra godt af stigningerne, siger fodboldøkonom Kieran Maguire. 

Stigningen på de amerikanske TV-rettigheder lyder på 8,5 milliarder kroner, og halvdelen af det beløb vil blive uddelt ligeligt mellem de 20 klubber, hvor ligaplaceringen skal afgøre den anden halvdel.

Den klub, der ender sidst, får 80 millioner kroner ekstra fra 2022/23-sæsonen, mens mestrene får hele 221 millioner kroner. Beløbene fra førstepladsen og ned til sidstepladsen vil dermed variere.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE