På denne dag: Chelsea ødelagde Wengers jubilæum

Af Morten Bruun Jørgensen
22.03.2020 Kl. 18:07
Vi ser tilbage på den historiske Premier League-kamp mellem Chelsea og Arsenal, der udspillede sig for præcis seks år siden.

Det skulle have været en festdag for Arséne Wenger, men sådan blev det på ingen måde. I stedet var det Chelsea, det kunne juble.

Den 22. marts 2014 stod Chelsea og Arsenal over for hinanden på Stamford Bridge, hvor Arséne Wenger havde sin kamp nummer 1.000 for udeholdet. Det blev dog hurtigt en kamp, den franske manager ikke ønsker at tænke tilbage på.

For allerede efter 15 minutter havde Chelsea bragt sig foran 2-0, men det skulle blive meget værre for the Gunners. For Arsenal blev reduceret til 10 spillere, da Kieran Gibbs blev udvist for en forseelse, der var blevet begået af Alex Oxlade-Chamberlain.

Kampens dommer, Andre Marriner, tog imidlertid fejl af de to englændere, og så kunne Eden Hazard efterfølgende score på straffespark til 3-0 efter 17 minutter.

Inden pausen scorede Oscar sit første mål i kampen, og der var nok ikke den helt store grund for Arséne Wenger til at tale med store ord i omklædningsrummet. Kampen var tabt, og ydmygelsen var allerede i gang.

I de sidste 45 minutter fik Oscar først scoret 5-0, inden indskiftede Mohamed Salah kom ind og løb fra Arsenal-forsvaret, hvorefter han scorede 6-0, der blev kampens slutresultat.

Det var en grim kamp for Arsenal og Arséne Wenger, men derimod var det en fantastisk dag på kontoret for Chelsea.

I dag er det seks år siden, men den kamp er ikke glemt.