Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

På denne dag for to år siden: Højlund flået ud mod 1. divisionshold

Af Morten Bruun Jørgensen
21.09.2023 Kl. 17:47
Rasmus Højlund vil måske altid huske den 22. september 2021.

Fodboldkarrieren har taget fart for Rasmus Højlund i løbet af de seneste to år. Faktisk kan man vist roligt sige, at den 20-årige dansker har taget stormskridt mod toppen af europæisk fodbold. 

For i dag er det nemlig præcis to år siden, at han efter blot 27 minutters spilletid blev flået ud i en pokalkamp på udebane mod Nykøbing FC, hvor FC København på sensationel vis røg ud af turneringen med et nederlag på 3-0. 

Dengang var der ikke noget, der antydede, at Rasmus Højlund ville gå fra at spille på Lollands Bank Park til at spille Champions League-fodbold på Allianz Arena på 728 dage. Ikke desto mindre skete det. 

Herunder har vi lavet en tidslinje for Rasmus Højlunds karriere fra kampen mod Nykøbing FC til opgøret mod Bayern München. 

 •  22. september 2021
  Rasmus Højlund starter inde for FC København mod Nykøbing FC i pokalturneringen, men han bliver flået ud efter 27 minutter, hvor FCK er bagud 2-0. 
   
 • 25. november 2021
  Igen får han kun 27 minutter, men det er denne gang som indskifter i Conference League-kampen mod Lincoln FC, hvor han bliver noteret for sit første mål i turneringen.
   
 • 28. januar 2022
  I FC København har han ikke slået igennem, men han er nu blevet solgt til østrigske Sturm Graz. Prisen lyder på omkring 19 millioner kroner. 
   
 • 12. februar 2022
  Rasmus Højlund får straks debut i sin nye klub, og han starter med at score to gange mod WSG Tirol, og han får også fuld tid i 2-2-opgøret. 
   
 • 27. august 2022
  Efter kun et halvt år i Sturm Graz bliver han solgt til Atalanta for omkring 150 millioner kroner. 
   
 • 5. september 2022
  Fire dage forinden havde han fået debut, og mod Monza fik han igen en startplads, og det udmøntede sig i en scoring for den italienske klub. 
   
 • 22. september 2022
  Som 19-årig debuterer Højlund på det danske landshold i en UEFA Nations League-kamp mod Kroatien, hvor han spiller en halv time. 
   
 • 23. marts 2023
  Efter at være blevet forbigået til VM er han tilbage til EM-kvalifikationskampene, og her bliver han den store helt mod Finland, hvor han netter tre gange. 
   
 • 5. august 2023
  Rasmus Højlund bliver Danmarks dyreste fodboldspiller, da han bliver præsenteret på Old Trafford. Prisen kan løbe op i over 550 millioner kroner. 
   
 • 3. september 2023
  Efter at have brugt nogle uger på at komme i kampform får han debut for Manchester United mod Arsenal, hvor han får de sidste 23 minutter. 
   
 • 20. september 2023
  Rasmus Højlund spiller sin første gruppekamp i Champions League, og i starten af anden halvleg får han scoret sit første mål for Manchester United.

 

 

Annonce