Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Tottenham - Liverpool

Af Morten Bruun Jørgensen
28.09.2023 Kl. 21:03
PLBOLD leverer her optakten til Premier League-opgøret mellem Tottenham og Liverpool.

Kampfakta
Kampstart: Lørdag klokken 18.30
Spillested: Tottenham Hotspur Stadium
Dommer: Simon Hooper
På TV: TV3+

Holdnyt

Tottenham
Desværre blev Tottenham i sidste uge ramt af en kedelig nyhed, da Ivan Perisic blev alvorligt skadet. Han er nu blevet opereret for sin korsbåndsskade, men han er formentlig ude resten af sæsonen. 

Også Rodrigo Bentancur er ude med en knæskade, men sydamerikaneren nærmer sig så småt et comeback. Mere vigtigt er det dog for Tottenham, at James Maddison bliver klar efter at have fået et slag på knæet mod Arsenal. Forventningen er dog lige nu, at englænderen bliver klar. 

Til gengæld ser det ud til, at Brennan Johnson, der startede inde mod Arsenal i sidste weekend, har fået en forstrækning og misser kampen mod Liverpool. 

Det gør Giovani Lo Celso, Bryan Gil og Ryan Sessegnon i hvert fald med sikkerhed, og dermed er skadeslisten hos Ange Postecoglou ganske lang for tiden. 

Liverpool
I de seneste kampe har Liverpool måtte undvære den faste mand på højre back i form af Trent Alexander-Arnold, men englænderen har været på træningsbanen i denne uge, og torsdag trænede han med sine holdkammerater for første gang. På fredagens pressemøde sagde Jürgen Klopp, at vice-anføreren kommer til at være med i truppen. 

På midtbanen har Thiago Alcantara siddet ude i et stykke tid med en skade, og selvom spanieren er inde i en god proces, er han stadig flere uger fra at få comeback. 

Liverpool er blevet ramt af en skade til spanske Stefan Bajcetic, som har pådraget sig en lægskade. Det oplyser Liverpool på sin hjemmeside. 

I onsdagens kamp mod Leicester gav Jürgen Klopp en fridag til en række af de normale stamspillere, og det er også med til at give et klart billede af, hvem der lige nu bliver foretrukket hos The Reds.  

Det må især glæde Joel Matip og Luis Diaz, at de fik helt fri mod Championship-mandskabet, mens det kun blev til korte indhop for Darwin Nuñez og Dominik Szoboszlai, som har været startere de seneste kampe. 

Forventede startopstillinger

Tottenham (4-2-3-1): Vicario; Porro, Romero, van de Ven, Udogie; Sarr, Bissouma; Kulusevski, Maddison, Solomon; Son

Liverpool (4-3-3): Alisson; Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson; Szoboszlai, Mac Allister, Jones; Salah, Nuñez, Diaz

Bud på resultatet
På nuværende tidspunkt er Liverpool inde i en suveræn stime, men Tottenham spiller måske endda endnu bedre fodbold lige for tiden. Begge hold kan have defensive udfordringer, og det lugter af en underholdende og målrig affære i London. Statistikken taler ikke for Tottenham, og brydes den lørdag aften? Vi tror det ikke og gætter på 2-2. 

Seneste ti indbyrdes kampe
31. marts 2019: Liverpool vs Tottenham 2-1 (Premier League)
1. juni 2019: Tottenham vs Liverpool 0-2 (Champions League-finale)
27. oktober 2019: Liverpool vs Tottenham 2-1 (Premier League)
11. januar 2020: Tottenham vs Liverpool 0-1 (Premier League)
16. december 2020: Liverpool vs Tottenham 2-1 (Premier League)
18. januar 2021: Tottenham vs Liverpool 1-3 (Premier League)
19. december 2021: Tottenham vs Liverpool 2-2 (Premier League)
7. maj 2022: Liverpool vs Tottenham 1-1 (Premier League)
6. november 2022: Tottenham vs Liverpool 1-2 (Premier League)
30. april 2023: Liverpool vs Tottenham 4-3 (Premier League)

Seneste Tottenham-sejr mod Liverpool er den 22. oktober 2017, hvor The Lilywhites tog en 4-1-sejr i Premier League. Siden da har klubberne spillet mod hinanden 12 gange. 

 

Annonce