AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:11:2019 16:43
OFFICIELT: Wenger er tiltrådt i ny FIFA-rolle

Arsene Wenger er netop blevet officielt udnævnt til Chief of Global Football Development, har FIFA offentliggjort.


I knap 24 timer så det ud til, at vi ville få Arsene Wenger at se som Bayern München-træner,  men rygterne viste sig at være en and, og franskmanden var angiveligt aldrig under betragtning.

Det er måske derfor, Arsene Wenger nu har accepteret et jobtilbud fra FIFA om at blive Chief of Global Football Development -  en mulighed, franskmanden har haft adskillige måneder til at takke ja eller nej til.

Stillingsbetegnelser kan være svære at tyde, og den tidligere Arsenal-træners nye titel er heller ingen undtagelse. FIFA skriver dog, at den 70-årige ex-træner bliver den ledende autoritet, når det omhandler tekniske fodboldspørgsmål.

Det inkluderer blandt andet, at Wenger fremover bliver hovedansvarlig for IFAB, der står for at udforme, ændre og implementere fodboldreglerne verden over.  Det er eksempelvis IFAB, der inden denne sæson introducerede de nye regler for hånd på bolden, som ofte er et stort diskussionemne i fodboldmedierne.

- Jeg ser meget frem til at arbejde med denne ekstremt vigtige udfordring, ikke kun fordi, jeg er interesseret i at analysere fodbold fra et bredere perspektiv, men også fordi at FIFAs rolle som fodboldorgan virkeligt er global, siger Wenger i forbindelse med udnævnelsen.

- Jeg tror, at det nye FIFA, vi har set gennem de seneste år, har selve sporte som sit hjerte, og man arbejder målrettet mod at udvikle spillets mange komponenter. Jeg ved, at jeg kan bidrage til dette, og jeg vil putte al min energi i det.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED