AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
16:10:2019 21:30
Ny statistik beviser: Leno er den dårligste Arsenal-keeper nogensinde

Bernd Leno har endnu ikke været blandt Arsenals udskældte, men er det en fejl? Eller er det igen forsvaret, den hænger på?


Arsenal har i årevis kæmpet med store defensive udfordringer, og det har fortsat, siden tyske Bernd Leno sidste sommer kom til fra Leverkusen.

Keeperen har dog modsat andre defensive kollegaer som Granit Xhaka, Shkodran Mustafi og David Luiz hidtil undgået den enorme kritik, som de sidstnævnte har været udsat for.

Det sætter en ny statistik spørgsmålstegn til om er retfærdigt, mens den ligeledes nok en gang åbner op for diskussionen om, præcis hvor problemet ligger hos Arsenal.

Statistikken fra avisen Mirror fortæller, at Bernd Leno gennemsnitligt har holdt ét clean sheet hver femte kamp siden hans debut mod Watford i september 2018 - det er med to kampes afstand det dårligste gennemsnit nogensinde for en Arsenal-målmand.

David Seaman holdte til sammenligning et clean sheet hver 2.4. kamp, mens Jens Lehmann havde et gennemsnit på hver 2.8.

Det skal dog med til hovedregningen, at keeperen langt fra har alt ansvaret for alle scoringer, hvorfor kvaliteten af forsvaret oftest også afspejles i antallet af clean sheets.

Dette stiller ikke desto mindre spørgsmål omkring Bernd Leno, mens det hidtil helt store ubesvarede spørgsmål endnu flagrer rundt: "Hvad er kernen af problemet med Arsenals defensiv?"


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED