Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Nu kan det gå helt galt: Endnu en klub vil sagsøge Everton

Af Emil Plovgaard
19.11.2023 Kl. 10:09
Everton kigger ind i en hård tid.

Chokbølger fandt fredag eftermiddag vej til fodboldens verden.

Her blev det nemlig offentliggjort, at Everton fratrækkes 10 point med øjeblikkelig virkning. Derfor er The Toffees nu under stregen.

Samme dag kom det desuden frem, at tre klubber havde tænkt sig at sagsøge Everton.

 

Klubben fra den blå del af Liverpool har rod i økonomien og som følge heraf mener tidligere nedrykningskonkurrenter, at klubben har spillet over evne i forhold til dens formåen.

Ondt kan dog blive til værre for Sean Dyches mandskab, idet en fjerde klub i form af Southampton nu også overvejer at lægge sag an mod klubben. Det skriver The Guardian.

Southampton rykkede i sidste sæson ned fra Premier League, hvor man endte på en sidsteplads med blot seks sejre ud af 38 mulige. Til gengæld overlevede Everton på sidstedagen, da Abdoulaye Doucouré scorede det eneste mål i skæbnekampen mod Bournemouth hjemme på Goodison Park.

Premier League krævede en straf på 12 point, men det blev ved de 10. Det er den hårdeste pointstraf nogensinde i Englands bedste række. Tidligere var Portsmouth indehaver af den "rekord", da Pompey i 2010 blev fratrukket ni point, efter at være blevet sat under administration. Siden 2004, har en regel været indført, der betyder, at alle klubber, der ryger under administration, skal fratages ni point.

Everton er chokeret over dommen. Det meldte klubben ud, da den fortalte om straffen fredag.

– Everton fastholder, at klubben har været åbne og transparente vedrørende de informationer, som man har givet Premier League, og at klubben altid har fastholdt sin integritet i processen.

– Klubben anerkender ikke, at den ikke har handlet efter bedste tro, og vi forstår ikke, at denne beskyldning har været fremført af Premier League under undersøgelsen.

– Hårdheden og alvorligheden af denne straf er hverken retfærdig eller rimelig.

– Klubben vil også med største interesse holde øje med de beslutninger, der blev truffet i andrer sager vedrørende Premier League fortjeneste- og bæredygtighedsregler, skrev Everton med en slet skjult henvisning til Manchester City.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Gravesen vil have dansk stjerne af landsholdet: Han er ikke god nok

2. Dansk stortalent scorer ti mål mod Liverpool i megasejr

3. Av, av, av: Danmark kan havne i skrækpulje til EM

4. Medie: Chelsea og Manchester City risikerer nedrykning fra Premier League

5. Bizar situation: Nation skal tabe for at komme med til EM

Annonce