Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:10:2020 19:47
Neville advarer om europæisk superliga: Fodbolden ender med at spise sig selv

Ideen om ny, stor europæisk superliga kunne ikke være sat i søen på et værre tidspunkt, vurderer eksperten Gary Neville


Der gik chokbølger gennem fodboldverdenen tirsdag eftermiddag, da nyheden om, at FIFA og en række storklubber efter sigende pønser på at starte en ny europæisk superliga til en værdi af hele 37 milliarder kroner. 

Forslaget, som ikke er det første af sin slags, har vakt vrede og forundring overalt, og hos Sky Sports fortæller Gary Neville, at selvom han af princip er tilhænger af nye tiltag, så er timingen i denne omgang decideret forfærdelig.

- Fodbolden kommer til at spise sig selv snart, for fansene vil vende ryggen til den. Vi er ved at nå et punkt, hvor folk, der elsker sporten er begyndt at hade store dele af det, de er tilhængere af. Og det må vi ikke lade ske, vurderer eksperten.

- Alt dette opnår, er at skabe utryghed. Ideen om, at en pakke på 40 milliarder kroner bliver samlet sammen til at skabe en ny liga, mens klubber i de lavere rækker kæmper for overlevelsen. Det er endnu et slag for fodbolden. Det føles ikke som det rigtige tidspunkt at have den her samtale på, tilføjer Neville.

Det vides ikke præcist, hvem der er en del af projektet med den nye europæiske superliga, men det menes, at fem engelske topklubber er blevet inviteret med til forhandlingerne. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED