Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Mikel Arteta afslører: Denne taktik har jeg stjålet fra Pep Guardiola

Af Kasper Leif Pedersen
29.03.2023 Kl. 12:19
Arsenal-manageren har indrømmet, at han har ladet sig inspirere af sin tidligere mentor.

Mikel Arteta har indrømmet, at han har stjålet taktik fra Pep Guardiola.

Det gør han i et interview, ifølge Mirror.

For den spanske Arsenal-manager har ladet sig inspire ved benyttelsen af Oleksandr Zinchenko.

For da Pep Guardiola var i Bayern München, så brugte han Philipp Lahm på en anderledes måde. Den tidligere tyske landsholdsspiller var notorisk højreback, men var så god teknisk, at han også blev brugt i en mere central midtbanerolle.

Oleksandr Zinchenkos indsats i denne sæson har givet noget lignende for Arsenal, hvor The Gunners både har en pålidelig venstreback, men også en fremragende midtbanespiller, hvis det er den rolle, han får tildelt.

Og heraf har Arteta forklaret, hvordan konceptet med en flydende back har været på plads i et stykke tid, men blev inspireret af Guardiolas oprindelige opfindelse:

– Det startede, da jeg (Mikel Arteta,red.) var i Barcelona, hvor vi spillede en 3-4-3 diamant, og en af backerne spillede der. Men Pep (Guardiola,red.) gjorde det i Bayern for første gang med Phillip Lahm, og derefter blev det udviklet i City med mange forskellige måder at gøre det på med forskellige spillere.

– Så det er det fantastiske, at man hele tiden kan tage ting fra andre sportsgrene, andre trænere for at gøre sig selv bedre, og at nysgerrighed er nødvendig for at udvikle sig og blive bedre, slutter Arteta.
 
Arsenal befinder sig i øjeblikket på 1.pladsen i Premier League med et forspring på otte point til Zinchenkos tidligere hold, nemlig Manchester City, der dog har spillet en kamp færre. 

 

Annonce