AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
15:01:2020 20:31
Mens vi venter: Fem af Uniteds største FA Cup-øjeblikke

Fra Jesse Lingard til Ryan Giggs - Manchester United har en rig historie i FA Cuppen.


Onsdag aften mødes Manchester United og Wolverhampton i en spændende omkamp i FA Cuppen. En plads i 4. runde er på højkant, og dermed en mulighed for stadig at vinde pokalen.

Uanset resultatet af den kamp har Manchester United stolte traditioner i turneringen, som klubben har vundet 12 gange.

Der har da også været nogle ikoniske og uforglemmelige øjeblikke undervejs for De Røde Djævle. Her har vi samlet fem af dem:

Lingards sejrsmål i finalen, 2016
Manchester stod over for Crystal Palace i finalen i 2016. En på papiret overkommelig modstander, men akkurat som de seneste sæsoner i klubben havde vist, var det ingen garanti for succes.

United kom da også bagud i finalen, men Juan Mata trak kampen i forlænget spilletid. Her dukkede Manchester-drengen Jesse Lingard op og flugtede en ripost op i hjørnet.

I trænerens sidste kamp for holdet, fik Louis van Gaal-æraen således alligevel en triumf at glæde sig over trods et par sløje sæsoner. Det var den en første finalesejr for United siden 2004.

Og sejrsmålet står stadig som det mest definerende øjeblik i Jesse Lingards hidtidige karriere.

Ronaldo er kampens spiller, 2004
Før sejren i 2016 skal vi som skrevet tilbage til 2004 for at finde en FA Cup-gevinst til Manchester United.

Dengang vandt man over et middelmådigt Millwall-hold i en finale, der i høj grad var præget af en 19-årige portugiser, der var i gang med at brænde igennem til den store offentlighed. Måske denne kamp ligefrem var det egentlige gennembrud, selvom EM-slutrunden senere på sommeren ofte regnes som det.

Ronaldo var her, der og alle vegne, og det var tydeligt, at han befandt sig godt i en kamp mod et Championship-hold, han let kunne drive gæk med. Ronaldo scorede åbningsmålet, men da Ruud van Nistelrooy lavede to lette mål i anden halvleg, blev hollænderen kåret til kampens spiller. Det var nok kun dommerkomitéen, der var af den opfattelse, for Ronaldos præstation var en opvisning af alle spillets kendte finter og en forsmag på, hvad der var i vente fra dette enorme talent.

Første pokal efter ulykken, 1963
3-1 sejren over Leicester i FA Cup-finalen i 1963 markerede et slags vendepunkt for fodboldklubben Manchester United. Fem år tidligere var holdet på tragisk vis blevet halvt udslettet i det berømte flystyrt i München.

Sejren i 1963, hvor Denis Law og David Herd sendte tre bolde ind bag selveste Gordon Banks, var den første triumf for Manchester United siden ulykken og indledte således genrejsningen The Busby Babes, som herefter oplevede sin egentlige storhedstid i midten og slutningen af 1960’erne.

Fergie benådes efter sejr, 1990
Alex Ferguson var - tro det eller ej - under pres i foråret 1990. Manchester Uniteds ledelse var begyndt at tvivle på, om skotten, der kom til i 1986, var den rette mand til at føre klubben tilbage til toppen af engelsk fodbold. Resultaterne var udeblevet, og the Red Devils havde heller ikke i denne sæson været for godt kørende i ligaen, hvor holdet endte på 13-pladsen.

Sideløbende havde man så spillet sig i FA Cup-finalen, hvor Crystal Palace ventede. Kampen endte 2-2, gik i forlænget, og endte her 3-3. United scorede det sidste mål i det 109. minut.

Der skulle derfor en omkamp til, og her var United stærkest og vandt 1-0. Sejren gav klubben det første sølvtøj i fem år og sikrede Alex Ferguson endnu en sæson ved roret.

The rest, as they say ...

Ryan Giggs scorer sit livs mål, 1999
Her skal vi tilbage til det helt store år i klubbens historie. Men det er ikke treble-sæsonens FA Cup-finale, vi skal have fat i, men derimod semifinalen.

Den stod nemlig mod ingen ringere end Arsenal - de forsvarende mestre på det tidspunkt. Peter Schmeichel redder et straffespark fra Dennis Bergkamp i overtiden, så kampen går i forlænget, men det er ikke det, opgøret huskes bedst for.

Ligesom Jesse Lingard huskes for sejrsmålet i 2016, findes der ét mål, der mere end noget andet definerer fodboldspilleren Ryan Giggs. Også selvom waliseren scorede utallige af dem i den menneskealder, han var aktiv.

Det er det mål, hvor han dribler over en halv banehalvdel, afdribler en Arsenal-spiller, smutter mellem to forsvarere, og slutter af med banke bolden op i nettaget bag David Seaman, efterfulgt af en lige så ikonisk jubelscene i bar mave.

Manchester United vandt som bekendt senere finalen, 2-0 over Newcastle.
 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED