Manchester City vandt hæsblæsende FA Community Shield

Af Steffan Axelsen
04.08.2019 Kl. 16:10
Liverpool og Manchester City dominerede hver deres halvleg, da de to hold mødtes i årets FA Community Shield. Kampen blev afgjort på straffespark.

Manchester City kan kalde sig vinder af denne sæsons FA Community Shield.

Mester-klubben vandt nemlig søndag eftermiddag over Liverpool efter straffespark og 1-1 i den ordinære kamp.

Det blev en finalekamp, hvor klubberne dominerede hver deres halvleg.

Manchester City havde størstedelen af boldkontrollen i første halvleg, hvor det også blev forvaltet til klart flest chancer for de forsvarende engelske mestre.

Allerede i det 11. minut faldt kampens første scoring, da Kevin de Bruyne modtog en dyb bold i Manchester Citys venstre side. Belgieren headede bolden på tværs til David Silva, som med en fræk forlængelse fandt Raheem Sterling, der kunne prikke bolden mellem benene på målmand Alisson og ind bag stregen.

Første halvleg blev dog også husket for en tidlig skade til Bayern-emnet Leroy Sané, som i en duel med Trent Alexander-Arnold vred rundt på knæet og måtte lade sig udskifte.

Manchester City kunne gå til pause med en fortjent 1-0-føring, der endda burde være større.

I anden halvleg fik piben en anden lyd.

Trods tidlige Manchester City-chancer kom Liverpool bedre og bedre med i kampen.

Divock Origi viste farlighed efter et par minutter, men hans forsøg ude for feltet manglede saft og kraft.

Ti muntter inde i anden halv fik Virgil van Dijk foden på et hjørnesparksindlæg, hvilket fik bolden til at ramme overlæggeren og herefter stregen. Men bolden nåede aldrig helt over.

I det 77. minut lykkedes det endelig for Liverpool at udligne, da Joel Matip fik foden på et chip-indlæg fra Virgil van Dijk, som målmand Claudio Bravo ikke kunne gøre noget ved.

Liverpool havde flere store chancer – blandt andet i det 91. minut, hvor et hovedstød fra Mohamed Salah på akrobatisk vis blev reddet på stregen af Kyle Walker – men kampen endte uden yderligere mål.

Derfor skulle finalen afgøres på straffe, og her blev Georginio Wijnaldum sorteper, da han som den eneste fik sit skud reddet.

Manchester City vinder dermed sæsonens første trofæ.