AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
10:01:2019 16:04
Manchester City har indkasseret 1,2 milliarder på unge spillere på fire år

En opgørelse viser, at Manchester City har solgt 16 forholdsvis unge spillere for mere end 1,2 milliarder kroner over de seneste fire år.


I løbet af de seneste år har Manchester City investeret langt flere penge i klubbens ungdomsarbejde, og det har også givet afkast i form af spillere som Jadon Sancho og Phil Foden. Dog er det kun ganske få spillere, som reelt set har fået en chance på førsteholdet, mens mange er blevet solgt til andre klubber.

Det har dog også vist sig at være ganske indbringende, og en opgørelse fra den spanske avis, SPORT, viser således, at Manchester City har tjent mere end 1,2 milliarder kroner over de seneste fire år på salg af 16 unge spillere, som til sammen blot har spillet 33 førsteholdskampe for klubben.

Af de 16 spillere er det nigerianske Kelechi Iheanacho, som har indbragt den største transfersum, da han blev solgt til Leicester for 210 millioner kroner i sommeren 2017.

Her er et samlet overblik over de 16 spillere, som Manchester City har solgt og indkasseret rigtig mange penge på.

Kelechi Iheanacho (Leicester) – 210 millioner
Brahim Diaz (Real Madrid) – 164 millioner
Angus Gunn (Southampton) – 111 millioner
Enes Ünal (Villarreal) – 105 millioner
Jason Denayer (Lyon) – 81 millioner
Jadon Sancho (Dortmund) – 75 millioner
Pablo Maffeo (Stuttgart) – 72 millioner
Rony Lopes (Monaco) – 72 millioner
Aaron Mooy (Huddersfield) – 66 millioner
Angelino (PSV Eindhoven) – 46 millioner
Karim Rekik (Marseille) – 46 millioner
Olivier Ntcham (Celtic) – 45 millioner
Gerónimo Rulli (Real Sociedad) – 43 millioner
Larry Kayode (Shakhtar Donetsk) – 37 millioner
Seko Fofana (Udinese) – 34 millioner
Bersant Celina (Swansea) – 31 millioner

Når man kigger den række af spillere, er det især Jadon Sancho, som springer i øjnene, og han vil helt sikkert blive solgt for langt mere end 75 millioner kroner engang i fremtiden. Også Brahim Diaz kan måske blive langt flere penge værd, efter han allerede kort efter sit skifte til Real Madrid fik debut for den spanske storklub.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED