Lovren headede Liverpool til enkelt point mod Napoli

Af Mads Bye Marboe
27.11.2019 Kl. 21:54
Efter en skidt første halvleg fik Liverpool sikret sig 1-1 på en scoring af Dejan Lovren efter pausen i onsdagens møde med Napoli.

I det indbyrdes møde i Italien, vandt Napoli tidligere på efteråret 2-0 over Liverpool, men onsdag aften fik englænderne mulighed for revanche.

Jürgen Klopp havde blandt andet Mohamed Salah tilbage fra en skade, og egypteren startede som vanligt på højrekanten.

Omkring det 20. minut blev Liverpool dog ramt af et andet problem. Fabinho måtte lade sig udskifte med en skade, og Georginio Wijnaldum blev sendt på banen.

Om det havde negativ effekt på hjemmeholdet skal stå usagt. Ikke desto mindre havde Napoli få minutter senere bragt sig i front.

Giovanni Di Lorenzo slog en lang bold, og Dries Mertens snød offsidefælden. Den belgiske angriber fik derfor masser af plads, og så kunne han passere Alisson med et tørt hug i det lange hjørne.

I nogle minutter blev det undersøgt af VAR, om Mertens var løbet offside, da afleveringen blev slået, men scoringen fik lov til at stå.

James Milner fik sendt et fornuftigt spark af sted mod Alex Meret i slutningen af første halvleg, men føringen holdt italiernene fast i indtil pausefløjt.

Efter en lille time forsøgte Klopp at ændre på kampens forløb med en offensiv udskiftning.

Joe Gomez blev taget ud, og Alex Oxlade-Chamberlain blev skiftet ind. Få minutter senere satte englænderen Roberto Firmino op til en god hovedstødsmulighed, men Firmino var under stort pres fra en Napoli-spiller og fik ikke headet ordentligt mod mål.

I det 65. minut havde Liverpool til gengæld større held med et hovedstød.

James Milner tog sig af et hjørnespark, og med stor styrke steg Dejan Lovren til vejrs og headede udligningen i kassen, selvom Dries Mertens ville have et frispark, fordi han følte sig skubbet i ryggen af kroaten.

Pludselig havde Liverpool momentum og masser tid til at score til 2-1, og hjemmeholdet jagtede da også den anden scoring.

Men man havde svært ved at skabe chancer, som det også var tilfældet i det omvendte opgør, og så sluttede det med 1-1 på Anfield.

Det betyder, at Liverpool har ti point inden sidste gruppekamp. Red Bull Salzburg vandt 1-4 over Genk og har nu syv point. I sidste gruppekamp møder de to mandskaber hinanden i Østrig.