AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
19:08:2019 12:24
Lovgiverne advarer: VAR-systemet bliver først perfekt om 10 år

IFAB advarer om, at der kan helt op til 10 år, før videosystemet fungerer helt efter planen.


Vi er blot to spillerunder inde i Premier League-sæsonen, men der har allerede været rigeligt med kontroverser omkring brugen af VAR-systemet -  senest i pointdelingen mellem Manchester City og Tottenham lørdag.

Men opsigtsvækkende kendelser kan ende med at blive reglen snarere end undtagelsen, advarer det internationale organ for lovændringer i fodbold, IFAB.

- Premier League observerede brugen af VAR i andre ligaer længe, for man ønskede ikke at være en del af test-fasen, hvor man endte som forsøgskanin, fortæller Lukas Brud fra IFAB til VAR from Perfect.

Problemet er bare, at selvom den bedste engelske række tog sig længere tid om at indføre VAR-systemet end andre ligaer, så er brugen af videodommere fortsat i sin spæde opstart, og børnesygdommene er stadig ikke væk.

- VAR-konceptet er stadig i sin opstart, og vi har talt med repræsentanter fra andre sportsgrene som siger, at det vil tage 10 år, før folk forstår at bruge det ordentligt, siger Brud.

Men selvom dommerne måske endnu ikke mestre at bruge VAR endnu, så understreger Brud, at det er noget, som de har sukket efter længe.

- Dommerne melder positivt tilbage og siger, at det er noget, de har efterspugt altid. De har noget at falde tilbage på nu, og de elsker det, siger repræsentanten fra IFAB.

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED