Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:02:2021 11:51
Liverpool var heldige: Straffespark var korrekt - og TAA skulle have haft rødt

Dale Johnson fra ESPN skriver, at Liverpool skal prise sig lykkelige for, at Trent Alexander-Arnold ikke blev udvist.


Everton vandt for første gang i 22 år på Anfield på mål af Richarlison og Gylfi Sigurdsson i lørdagens Merseyside Derby. Det er i sig selv en stor historie, men VAR endte igen med at stjæle noget af fokus, da The Toffees blev tildelt et kontroversielt straffespark.

Det var helt tydeligt, at det ikke var med overlæg, men Trent Alexander-Arnold endte med at spænde ben for en fremadstormende Dominic Calvert-Lewin, som blev frataget en oplagt scoringschance.

Kampdommer Chris Kavanagh valgte at gennemtjekke situationen på sin monitor på sidelinjen, men gennemsynet var ekstremt kort og er efterfølgende blevet kritiseret på de sociale medier, hvor mange Liverpool-fans følte, at Kavanagh ikke engang nåede at se de vigtigste vinkler af situationen.

Men der var straffe, og faktisk skal Liverpool føle sig heldige over, at Alexander-Arnold ikke blev udvist. Det skriver ESPN-redaktøren Dale Johnson, som har sammenstykket en længere artikel for det amerikanske sportsmedie, hvor han gennemgår samtlige VAR-beslutninger truffet i denne Premier League-sæson.

Han forklarer situationen sådan:

- Straffesparket til Everton var den korrekte beslutning. Husk på, at det om man gør noget med eller uden overlæg er blevet fjernet fra regelbogen. Til gengæld gælder det samme som med David Luiz imod Wolves. Trent Alexander-Arnold skulle have været udvist, da han fratog Dominic Calvert-Lewin en oplagt scoringschance, skriver Johnson.

- Kavanaghs VAR-gennemsyn var for at se, om man skulle omstøde straffesparket, ikke for et muligt rødt kort. Kavanagh var tydeligvis meget sikker på sin beslutning om straffesparket, da tjekket var så hurtigt. Men VAR-dommeren, Andre Marriner, skulle have anbefalet rødt til kampdommeren, da han valgte at lade kendelsen om et straffespark stå.

Liverpool har haft flere VAR-kendelser imod sig end noget andet hold i Premier League, men i netop denne situation var The Reds måske mere heldige end uheldige i bund og grund.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED