Liverpool vandt mod danskerhold på trods af kæmpe Adrian-fejl

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
17.08.2019 Kl. 15:57
Southampton havde de to danskere Jannik Vestergaard og Pierre-Emile Højbjerg i startopstillingen, da de hjemme tog imod favoritterne fra Liverpool, der havde 120 minutter i benene fra onsdagens Super Cup-kamp mod Chelsea.

Liverpool startede bedst de første 10 minutter, men det førte ikke til nogle store muligheder for mandskabet, der startede med Salah, Firmino og Mané på toppen.

Southampton kom herefter bedre med i kampen, og de var det bedste hold resten af halvlegen. Efter 20 minutters spil kom de til deres første store chance, da Yoshida hoppede over Virgil van Dijk og headede bolden mod mål efter et hjørnespark, desværre for Southampton og Yoshida headede han lige midt i målet, hvor Adrian stod klar til at redde bolden i Liverpool-målet.

Liverpool spillede en rædderlig første halvleg, men det var alligevel dem, der skulle vise sig at være skarpest, da muligheden bød sig.

Sadio Mané fik ved halvlegens slutning bolden lige uden for Southamptons felt, han trak bolden over til sit højreben og sparkede den op i hjørnet uden nogen mulighed for Angus Gunn i Southampton-målet.

Liverpool kunne altså gå til halvleg med en føring på 1-0 i en ellers dårlig første halvleg fra det så sejrsvante hold.

Anden halvleg startede meget bedre for Liverpool. Southampton virkede trætte og tunge, hvilket gjorde, at Liverpool fra starten fik lagt et massivt pres på Southampton.

Liverpools Firmino fik anden halvlegs første mulighed efter 62 minutters spil, da han blev spillet fri på kanten af feltet, men han afsluttede snært fladt forbi modsatte målstolpe.

Efter 71 minutters spil var Roberto Firmino på spil igen, da han endnu engang fik bolden på kanten af feltet, trak forbi et par forsvarsspillere og sparkede bolden tilbage i målet, hvor Angus Gunn kun kunne se måbende til. 2-0 til Liverpool.

Kampen var dog ikke ovre endnu, for Adrian i Liverpool-målet var klar til at forære Southampton en livline, da han spillede bolden direkte ind i benene på Danny Ings, hvorefter bolden strøg i mål. Det var en kæmpe fejl af Adrian, som ellers har fået en godkendt start i Liverpool-målet, efter han erstattede skadede Alisson.

Spændingen i kampens døende minutter var dermed sikret, og der gik ikke længe, før Southampton var tæt på at udligne Liverpools føring. Danny Ings fik en kæmpe mulighed i det lille felt, men han mistimede sin afslutning, som gjorde, at han snittede bolden forbi fjerneste opstander.

Southampton pressede på i de døende minutter, men de skabte ikke flere store muligheder, hvilke gjorde, at Liverpool vandt en pligtsejr på 2-1 i en mindre prangende præstation fra deres side.