Liverpool tre point tættere på titlen efter kneben sejr over Norwich

Af Michael Christiansen
15.02.2020 Kl. 19:23
Liverpool vandt lørdag 1-0 ude over Norwich. Det holdt dog hårdt for Jürgen Klopps hold.

Det var i sandhed top mod bund, da Norwich lørdag aften havde besøg af Liverpool.

Kanariefuglene er godt isoleret nederst i rækken – the Reds langt foran i toppen. Samtidig er kombinationen Norwich-Liverpool traditionelt en af de mest målrige i engelsk fodbold med hele fire mål pr. kamp i gennemsnit i to hold imellem.

Det var bare ikke umiddelbart til at se i første halvleg, hvor ingen af holdene var i stand til at lave mål, selvom Liverpool sad på spillet, og to Norwich-spillere endda tillod sig at brænde en friløber. Det var 11. Premier League-kamp i streg, Liverpool holdt nullet i første halvleg.

Efter pausen fortsatte billedet de første 78 minutter trods gode forsøg fra Naby Keïta og Virgil van Dijk og en kæmpe redning af Tim Krul. Hjemmeholdets Alexander Tettey ramte tilmed stolpen ved siden af Alisson på et tidspunkt.

Men så gik den altså heller ikke længere. Indskiftede Sadio Mané bankede en bold ind Norwich-keeperen og gjorde det endelig til 1-0.

Kort efter brændte en ellers velspillende Roberto Firmino en stor chance, der på mange måder opsummerer opgøret. Liverpool sad på tingene men havde svært ved at score. Og en kamp, der ellers burde være garant for mange kasser, fik kun én. 1-0 endte det.

Men ét mål kan også være nok til en sejr. Det var således 12. gang i sæsonen, at the Reds vandt med ét mål, hvilket er flest af alle hold i Premier League. Liverpool kan samtidig føje yderligere tre point til samlingen. Holdet er nu på 76 af slagsen.

Og endnu et skridt nærmere mesterskabet.