Liverpool tog sejren i et målorgie af et Merseyside Derby

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
04.12.2019 Kl. 22:07
Liverpool besejrede lokalrivalerne fra Everton med 5-2 onsdag aften.

Der var inviteret til målfest på Anfield onsdag aften, hvor målene haglede ind i begge ender, da Liverpool besejrede lokalrivalerne fra Everton med 5-2.

Med sejren holder The Reds forspringet på otte points ned til de nærmeste forfølgere fra Leicester på andenpladsen.

Det kan Jürgen Klopp kun være tilfreds med, selvom han næppe kan være lige tilfreds med alt, han så sit hold præstere på banen –  men som neutral fodboldseer var det en absolut fornøjelse.

For mens Everton virkede nervøse fra start, så gik Sadio Mané hurtigt til værks.  Først serverede han en sukkerbold af en assist til Divock Origi, der kvitterede for Jürgen Klopps tillid med et mål efter seks minutter.

Ti minutter senere var Mané så igen på spil, men denne gang var modtageren Xherdan Shaqiri, der i sin første start i mands minde bragte hjemmeholdet på 2-0.

Da troede man virkeligt, at det kunne blive grimt for gæsterne fra Everton, men helt slukkede var The Toffees ikke. Efter en rodet sekvens endte bolden for fødderne af Michael Keane i Liverpool-feltet, og så kunne midterforsvareren skovle den forbi Adrian i Liverpool-buret.

Pludseligt begyndte Everton at spille sig mere ind i kampen og få mod på mere.  Desværre åbnede de samtidigt også mere op bagtil, og det udnyttede Divock Origi og Sadio Mané så med flotte kontramål.

Langt inde i første halvlegs overtid bed de blå lokalrivaler dog fra sig endnu engang, da Richarlison fik hovedet først på bolden efter et velspillet kontraangreb i den modsatte ende.

En fremragende og særdeles underholdende første halvleg var dermed ovre, men ganske forventeligt kunne anden halvleg ikke helt følge med.

Intensiteten vedblev på banen og lægterne på Anfield, men scoringer kom der ikke flere af, før Gini Wijnaldum i slutminutterne modtog bolden på kanten af feltet, hvorfra han smaskede den ind i det lange hjørne.

Med sejren holder Liverpool altså sit forspring i toppen, mens Everton nu ligger under nedrykningsstregen efter at være blevet overhalet af Southampton tidligere på aftenen.