Liverpool reddet af sent straffespark i topopgør

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
05.10.2019 Kl. 15:58
Liverpool fik en sen 2-1 sejr hjemme mod Leicester i en dramatisk slutning, hvor James Milner udnyttede et straffespark i to minutters overtid.

Der var lagt op til et topopgør i Premier League, hvor ligaens nummer 1 og 3 skulle mødes på Liverpools legendariske hjemmebane Anfield. Et Leicester-hold i topform, med Kasper Schmeichel i målet, kom på besøg.

Liverpool havde inden opgøret vundet 16 Premier League-kampe i træk, og samtidig vundet de første syv i denne sæson, og lå derfor klart på førstepladsen før opgøret – Leicester lå på tredjepladsen med 14 point efter syv runder.

Opgøret startede i højt tempo, hvor begge hold bød sig til, men det var Liverpool, der kom til afslutningerne i en ellers jævnbyrdig første halvleg.

Sidste sæsons Champions League-vindere kom også foran med fem minutter tilbage af første halvleg, da James Milner sendte Sadio Mané i dybden, og han var sikkerheden selv mod den danske målmand i Leicester-målet.

Liverpool kunne dermed gå til halvleg foran med 1-0 og dermed på vej mod sæsonens ottende sejr ud af lige mange mulige. Leicester var derimod pisket til at score, hvis de skulle fortsætte deres flotte sæsonstart.

Anden halvleg var mindst lige så intens som første halvleg, og igen var det Liverpool, der kom frem til afslutningerne i den første del af halvlegen, men så længe Liverpool ikke formåede at lukke opgøret, så var overraskelsen stadig en mulighed.

Med 10 minutter igen blev Anfield stille, da James Maddison udlignede på et fint oplæg fra Ayoze Perez. Maddison sparkede midt i målet, og på en god dag ville Adrian måske have blokeret skuddet.

Et chok for Liverpool, som de skulle forsøge at komme sig over så hurtigt som muligt, hvis de skulle have de tre point med fra opgøret. Til gengæld kunne Leicester være godt tilfredse, hvis de formåede at skrabe et point med hjem fra Anfield.

I 92’ minut fik Liverpool tildelt fodboldspillets største chance, da dommeren dømte straffespark til Sadio Mané efter noget tvivlsomt forsvarsspil af Leicester.

James Milner skulle tage sig af forsøget fra 11-meterpletten, og det gjorde han usvigelig sikkert, da han sparkede i modsatte side af Kasper Schmeichels udfald.

Kampen endte dermed 2-1 til Liverpool i et dramatisk topopgør. Liverpool har nu vundet otte ud af otte i denne sæsons Premier League og 17 sejre i træk i Premier League.