Liverpool klar til semifinalerne efter storsejr

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
17.04.2019 Kl. 21:05
Liverpool skulle forsøge at forsvare 2-0-føringen fra første opgør på udebane mod Porto.

Liverpool var dominerende og det bedste hold i første kamp, det skulle vise sig, at de også var for stærke for Porto i Portugal.

Efter 26 minutters spil bragte Sadio Mane Liverpool i front, da Salah fandt Mane med en god aflevering.

Porto dominerede første halvleg, men de kunne omsætte de mange afslutninger til scoring, hvorfor første halvleg endte med Liverpool-føring på 1-0.

Med en samlet føring på 3-0 før anden halvleg, måtte Liverpool føle sig sikre på avancement.

Anden halvleg skulle også vise sig at dræbe alt håb hos Porto.

Mohamed Salah bragte Liverpool foran 2-0 efter 65 minutter på assist fra Trent Alexander-Arnold.

Porto ville dog også være med, og Militao bragte en lille smule ære ind i netmaskerne, da han scorede på oplæg fra Telles.

Origi var overraskende foretrukket i Liverpools startellever til dagens kamp, men han blev allerede skiftet ud ved halvleg til fordel for den normale 9'er Roberto Firmino.

Firmino viste sin målfarlighed efter 77 minutter, da han scorede på oplæg fra Jordan Henderson.

Virgil Van Dijk, der har haft en fremragende sæson i Liverpool, ville også lege med til sidst, da han satte det sidste søm i kisten med sin scoring til 4-1 efter 84 minutter.

Liverpool er dermed klar til Champions League-semifinalerne med sammenlagt 6-1 mod Porto.