Liverpool gav Leicester tæv og udbyggede føringen

Af Rasmus Bendrup
26.12.2019 Kl. 21:51
Liverpool vandt med 4-0 på King Power Stadium mod Leicester, som dermed er kommet længere bag førerholdet.

Liverpool skulle torsdag aften forsøge at udbygge føringen i Premier League, hvor man med en kamp i hånden lå 10 point foran Leicester på andenpladsen forud for kampen.

Derfor var der da også inviteret til topbrag på King Power Stadium, hvor netop Leicester tog imod Liverpool.

Leicester fik dog – foruden en kort periode i anden halvleg – aldrig rigtigt startet maskinen, modsat Liverpool, som især sprudlede offensivt med hele fire scoringer.

Første mål blev leveret af Roberto Firmino efter et milimeterpræcist indlæg fra Trent Alexander-Arnold, som ligeledes skulle komme i fokus senere i kampen.

Efter 71 minutter nettede The Reds således igen, da den netop indskiftede James Milner fik chancen fra straffesparkspletten, efter stortalentet Caglar Söyüncü ramte bolden med armen i forbindelse med et hjørnespark.

Herfra fejlede Milner ikke, og så lignede det, at kampen var i sækken for Liverpool. Men der skulle mere til.

Tre minutter senere scorede Firmino nemlig igen, da førnævnte Alexander-Arnold kom fri på højreflanken, hvorfra han sendte et lavt indlæg ind i feltet, som Firmino modtog i venstresiden, og koldblodigt satte i modsatte hjørne.

Ondt blev værre efter 78 minutter, da Trent Alexander-Arnold igen bidrog offensivt, denne gang med en scoring. Det engelske stortalent kom nemlig igen tordnende fra højresiden, og klappede til bolden fra distancen, efter at Sadio Mané havde lagt den af til ham.

Den strøg under Kasper Schmeichel, og så var alt håb ude for Leicester. Det efterlader Liverpool på 52 point efter 18 kampe på førstepladsen og Leicester på 39 point efter 19 kampe.