Liverpool cruisede sejren i land

Af Marc Stig Christensen
12.08.2018 Kl. 14:21
Sejren var aldrig i fare, da Liverpool her til eftermiddag åbnede sæsonen med en overbevisende 4-0-sejr.

Liverpool har købt fornuftigt ind, og forventningerne er i denne sæson høje til de rødklædte Merseyside-folk. De havde dog inden problemer med at leve op til disse forventninger i premierekampen, hvor de på sikker vis slog West Ham med 4-0.

Liverpool domierede fra start, hvor deres hurtige offensivspillere især skabte uro i West Hams bagerste afdeling. Efter 19 minutter bar presset frugt for Liverpool, da Mohamed Salah satte foden på et flot Andrew Robertson-indlæg og gjorde det til 1-0.

Liverpool fortsatte med at være banens bedste hold, men Marko Arnautovic brød alligevel igennem i to omgange, hvor han ikke var langt fra at udligne. Det blev dog alligevel Liverpool, der stod for første halvegs sidste og kampens andet mål. En høj bold blev spillet mod baglinjen, hvor James Milner akkurat nåede den og fik slået den på tværs af feltet, hvor Sadio Mané uden problemer kunne sætte den ind.

Anden halveg forløb fortsat med Liverpool som styrmændene, og kampens tredje mål kom kun otte minutter efter anden halvegs igangsætning. Et kombinationsspil endte for fødderne af Sadio Mané, som resolut bragede bolden ned i venstre hjørne. Den hurtige senegaleser så dog ud til at være i offside, men linjedommerens flag blev ikke løftet, og dermed var kampen afgjort.

Tempoet blev en anelse langsommere, men Liverpool viste sig stadig som det suverænt bedste hold. Det sidste søm i kisten kom, da Daniel Sturridge med få minutter tilbage erstattede Salah, og han havde kun været på banen i få sekunder, før han gjorde det til 4-0.

Naby Keita fik en flot debut på midtbanen, mens der i løbet af anden halveg også blev debut til Xherdan Shaqiri, da han erstattede den dobbelte målscorer Sadio Mané.

Andetsteds fik Jannik Vestergaard debut, da han og resten af Southampton-holdet hjemme spillede 0-0 med Burnley i en temmelig lige kamp.