Lingard spillede vigtig rolle i dramatisk England-sejr på Wembley

Af Rasmus Bendrup
18.11.2018 Kl. 15:53
Jesse Lingard og Harry Kane blev heltene for England, som dermed vandt gruppe A i Nations League.

England og Kroatien krydsede søndag klinger på Wembley, hvor det var en særdeles vigtig kamp for begge mandskaber.

Holdene lå nemlig helt lige i gruppe A, hvor Spanien med en kamp i hånden førte puljen med seks point efter fire kampe.

Derfor var holdene også pisket til sejr, og det gavnede især England i startminutterne, hvor der var massiv dominans fra de hvidblusede.

Det bød også på flere store chancer i første halvleg, hvor Kroatien kun var rigtigt farlige i en situation hvor Jordan Pickford fumlede gevaldigt med bolden, men Kroatien udnyttede ikke situationen.

Der skulle gå 57 minutter før bolden kom i nettet, da Nikola Vlasic kom ned ad den ene kant og lagde bolden tilbage til Andrej Kramaric, som efter et par pirouetter sendte bolden mod mål, hvor den ramte Eric Dier på vejen og snød Pickford i kassen.

Dermed stod der 1-0 og England gik efterfølgende en smule i stå, indtil landstræner Gareth Southgate reagerede på linjen, hvor han sendte Dele Alli, Jesse Lingard og Jadon Sancho ind i løbet af ti minutter, og herfra vendte kampen på hovedet.

Først lagde Liverpools Joe Gomez et langt indkast ind i feltet, som havnede hos Harry Kane, hvorefter den strøg mod mål, før Lingard prikkede den det sidste stykke i kassen, og så var det game on.

Blot syv minutter senere fuldendte England comebacket, da England efter endnu en standardsituation fik scoret.

Denne gang var det Leicester-backen Ben Chilwell der sendte et indlæg afsted på frispark, som Kane kunne glide ind i og finde det nærmeste hjørne, og dermed stod der 2-1, som også blev kampens resultat.