Lejesvend strålede i Arsenals pligtsejr

Af Pelle Rigtrup
17.08.2019 Kl. 13:24
Dani Ceballos blev noteret for to assists, da Arsenal besejrede Burnley med 2-1.

Burnley kom forrygende fra land, da de i første runde besejrede Southampton med 3-0, men i dag ventede der Sean Dyche en noget sværere udfordring i form af Arsenal, som slog Newcastle med 1-0 i første runde.

Hjemme på Emirates løb Arsenal ind på banen som storfavoritter, og det startede da også planmæssigt for the Gunners.

Efter et lille kvarter slog lejesvenden fra Real Madrid, Dani Ceballos, et hjørnespark ind i feltet, som blev opfanget af Alexandre Lacazette. Den franske angriber havde ikke meget plads, men han formåede alligevel at vende rundt og sende bolden i netmaskerne til stor jubel for hjemmeholdet.

Den tidlige føring til Arsenal slog dog ikke Burnley ud, og the Clarets bed godt fra sig, men den sidste skarphed manglede.

Kort inden pausefløjt lykkedes det dog for Burnley at udligne. Dwight McNeil fintede en Arsenal-spiller, hvorefter han skød kuglen afsted mod mål. Skuddet manglede kvalitet, men undervejs blev det afrettet og landede for fødderne af Ashley Barnes, der nemt kunne bringe balance i regnskabet.

Kort tid efter troede Reiss Nelson, at han havde bragt Arsenal foran, men hans mål blev korrekt annulleret for offside.

Unai Emery reagerede prompte på det skuffende resultat i pausen og satte rekordindkøbet Nicolas Pepe ind fra 2. halvlegs start.

Ivorianeren viste lynhurtigt gode takter, men efter en time var det igen Dani Ceballos, der kom i fokus. Spanieren snuppede bolden fra en Burnley-spiller og afleverede til Pierre-Emerick Aubameyang, der smækkede bolden ind bag Nick Pope til en 2-1-føring.

Arsenal kom flere gange tæt på at score yderligere, mens Burnley også pressede på i den anden ende, men Aubameyangs scoring blev kampens sidste.

Med sejren stryger Arsenal op på førstepladsen i Premier League med maksimumpoint.