Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Landsholdskok afslører: Spillerne spiser delvist vegansk

Af Emil Plovgaard
02.12.2022 Kl. 14:09
Veganisme stormer frem - også i fodboldverdenen.

Veganisme er en fremadstormende tendens.

Det gælder også inden for fodboldverdenen.

I et interview med SportBible, løfter den tyske landsholdskok, Anton Schmaus, sløret for, at Tyskland spiser vegansk mad tre gange om ugen.

De øvrige dage indgår også fisk og kød på menuen, men der serveres altid et vegansk alternativ, fortæller Schmaus.

– Normalvist tilbyder jeg mindst en plantebaseret ret. Til morgenmad er der altid veganske muligheder. Til frokost og aftensmad, er der ligeledes veganske muligheder.

– Heriblandt pasta, som også kan være vegansk, dertil en masse grøntsager og kikærter. Der er et stort udvalg til spillerne.

– I denne region, linser og kikærter. Middelhavskulturen spiller en rolle, og det er noget, vi integrerer ind i vores buffet, lyder det fra Schmaus.

Foruden det rent miljømæssige aspekt, der følger med en vegansk kostplan, henviser Schmaus også til, at det for kroppen er nemmere at håndtere og fordøje plantebaseret mad.

– Først og fremmest er det bedre for miljøet. Det er det grundlæggende. Når alt kommer til alt, så vil miljøet få det bedre, hvis vi reducerer vores forbrug af kød og fisk, og det vil blive nemmere for os at leve.

– Plantebaseret kost er meget bedre at håndtere for kroppen. Det er nemmere at fordøje. Det er godt for dit velbefindende og din komfort. Det er et stort plus, siger Schmaus.

Serge Gnabry er en af de spillere på det tyske landshold, der har fået øjnene op for at spise vegansk. Det fortalte han allerede tilbage i 2019. Indimellem supplerer han dog sin kost med kød og fisk, men ellers lever han primært af vegansk mad.

Netop Gnabry har Schmaus jo et indgående kendskab til via det tyske landshold. Og landsholdskokken afslører da også, at Gnabry kun er deltidsveganer.

– Han er deltidsveganer. Han spiser stadig kød og fisk. Det er det, som de fleste spillere gør. Tre eller fire dage spiser de kød og fisk, og den resterende del af ugen indtager de kun plantebaseret mad.

Det samme gælder i øvrigt den tidligere Manchester United-spiller Chris Smalling, der endda har investeret i firmaer, som har i sinde at få folk til at overveje de kødfrie alternativer, når de står i supermarkedet næste gang.

 
Annonce