AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
02:12:2022 15:52
Læge forklarer: Her er årsagen til de mange skader ved VM

Der er flere årsager til mange skader før og under VM-slutrunden, mener svensk læge.


Flere stjerner har været tvunget til at melde afbud til VM-slutrunden i Qatar.

Spillere som Karim Benzema, N'Golo Kanté, Paul Pogba, Timo Werner, Reece James og Sadio Mané blev skadet, allerede inden slutrunden gik i gang.

Og under slutrunden har franske Lucas Hernandez og vores egen Thomas Delaney pådraget sig skader.

Inden VM-slutrunden begyndte, advarede spillernes fagforening, FIFPro, da også om risikoen for flere skader i løbet af VM.

Bekymringen gik især på, at der blot var en uge fra de fleste ligaer sluttede, til VM gik i gang efter et i forvejen tætpakket kampprogram for de fleste klubber i løbet af efteråret.

I et interview med svenske Fotbollskanalen, giver lægen Matilda Lundblad, der til daglig arbejder hos Allsvenskan-klubben IF Elfsborg, et bud på de mange skader, der er opstået før og under VM-slutrunden.

Ifølge hende, er der flere faktorer i spil.

- De har komprimeret sæsonerne for at få et VM ind, og det er oftest under kampene, at spillere bliver skadet, for der er syv gange så stor risiko for at blive skadet under en kamp sammenlignet med en træningssession. Og flere kampe presset ind kort før et VM betyder i sagens natur, at der kommer flere skader. Så har spillerne kortere tid til genoptræning og forberedelsestid før VM, som i sig selv også resulterer i flere muskelskader, for der opstår væsentlig færre muskelskader, hvis man spiller en kamp om ugen sammenlignet med to, siger Lundblad til Fotbollskanalen.

Dertil nævner hun også, at den korte forberedelsestid op til selve VM-slutrunde og det psykologiske pres på spillerne, har spillet ind i forhold til de mange skader.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE