Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
08:03:2021 15:41
Lad tallene tale: Kan man kalde Liverpool for "dårlige mestre"?

Svaret er vist både ja og nej.


Det er cirka en måned siden, at Roy Keane kaldte Liverpool for "dårlige mestre," fordi klubbens titelforsvar hurtigt faldt fra hinanden. Sidenhen er det ikke ligefrem gået The Reds bedre, men har den kontante Sky Sports-kommentatore og Manchester United-legende en pointe eller ej.

Der er i hvert fald eksempler på mesterskabshold, der har klaret det værre end Liverpool på dette stadie af sæsonen. Vi ser nærmere herunder:

 

1) Leicester 2016/17- de "værste" mestre i Premier League-æraen

Leicester nåede Champions League-finalen sæsonen efter at have vundet mesterskabet, men ellers faldt hele sæsonen fra hinanden, og Claudio Ranierri blev fyret.  Nedrykning var da næsten på tale, men en nogenlunde sæsonafslutning reddede The Foxes fra den ydmygelse at rykke ned som forsvarende mestre.

Placering efter 28 kampe - 15.pladsen med 30 points.

 

2) Leeds 1992/93

Leeds klarede akkurat frisag i Premier League-indvielsessæsonen, da de sluttede to points over Crystal Palace, der endte med at rykke ned. Nogle ville sige, de skød sig selv i foden ved at sælge Eric Cantona til Manchester United.

Placering efter 28 kampe - 14. pladsen med 32 points.

 

3) Chelsea 2015/16

Mourinhos nedsmeltningssæson i Chelsea gjorde, at han blev fyret midt i december efter at have tabt ni ud af sine 16 kampe i ligaen. Chelsea lå på daværende tidspunkt ét point over nedrykningspladserne.

Guus Hiddink fik dog udrettet noget damage control på klubbens værste sæsonstart i 37 år.

Placering efter 28 kampe - 10.pladsen med 39 points

 

4) Blackburn 1995/96

Kenny Dalglish havde trukket sig som træner, og det førte til en på alle måder undervældende sæson for de forsvarende mestre, der sluttede på en syvendeplads. De vandt kun en kamp i Champions League, tabte Charity Shield-trofæet til Everton og røg ud af FA Cuppens tredje runde.

Placering efter 28 kampe - 9. pladsen med 41 points

 

5) Liverpool 2020/21

Fra mentalitetsmonstre til mentalitetsdværge - Jamie Carraghers ord, ikke vores. I sidste sæson satte Liverpool den ene positive rekord efter den anden, men lige nu er det den omvendte verden.

Seks gange har klubben tabt i træk på eget græs, og det er det værste i klubbens historie. Nu var The Reds voldsomt suveræne i sidste sæson, men til sammenligning har klubben lige nu 36 points mindre, end de havde på samme stadie sidste år.

Placering efter 28 kampe - 8.pladsen med 43 points.

 

6) Manchester United 2013/14

Måske havde han fortjent mere tid, måske var han bare den forkerte manager fra start. David Moyes underpræsterede i sin enlige sæson for Manchester United, og da han blev fyret i april, stod det allerede klart, at klubben ville registrere sin værste pointtotal i Premier League til dato.

Der var mange nederlag, som var svære at sluge, særligt fordi man dengang havde vænnet sig til, at De Røde Djævle vandt så ofte. Nederlag til Sunderland i League Cuppen og Swansea i FA Cuppen samt rædselskampen mod Fulham i Premier League med de 62 fejlslagne indlæg sidder stadig fast.

Placering efter 28 kampe - 6.pladsen med 48 points.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED