Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kun sket fem gange før: Manchester United har også fået frataget point

Af Emil Plovgaard
20.11.2023 Kl. 10:08
Der var en helt særlig årsag til, at Manchester United i sin tid blev straffet.

Everton er i chok, efter at klubben fredag blev fratrukket 10 point i Premier League.

Det er en historisk hård straf i Englands bedste række, og det tætteste, vi kommer på en lignende straf, er den, som Portsmouth blev tildelt i 2010, da klubben røg under administration. Siden 2004 har det været en procedure, at klubber, der ryger under administrationen, straffes med at få frataget ni point.

 

I alt seks gange er det sket, at en klub i Englands bedste række har fået taget point fra sig.

Ud over de to nævnte tilfælde med Everton og Portsmouth, er det samme sket for Middlesbrough, Sunderland, Arsenal og Manchester United.

I de to sidstnævntes klubbers tilfælde drejer det sig om et slagsmål i 1990/91-sæsonen, som førte til, at Manchester United fik fratrukket ét point og Arsenal det dobbelte.

I 1890/91-sæsonen blev Sunderland straffet for at stille op med en uregistreret spiller på banen. Det betød en pointstraf på to point, som svarede til en sejr dengang.

I 1996/97-sæsonen var Middlesbrough ikke i stand til at gennemføre en kamp, og så måtte klubben bøde for det ved at aflevere tre point. Til trods for, at klubbens manager, Bryan Robson, forklarede sig med, at det skyldtes mange skader og sygdomme, straffede Det Engelske Fodboldforbund, FA, klubben, som endte med at rykke ned i den pågældende sæson.

Samtidig kan Opta fortælle, at det kun er sket tre gange før, at en Premier League-klub står med fire point efter 12 kampe.

Kun én gang er det sket, at en klub har overlevet, idet Everton i 1994/95-sæsonen formåede at sikre sig overlevelse efter en turbulent start. Dengang varede en sæson dog 42 kampe modsat de 38, der spilles i dag, så der var flere kampe til at redde sig i.

De andre to gange, en klub har været så dårligt stillet efter 12 kampe, er det endt med nedrykning. Queens Park Rangers havde fire point efter 12 kampe i 2012/13-sæsonen og endte på en sidsteplads. I 2020/21-sæsonen havde Sheffield United sølle ét point efter 12 kampe, og det endte ligeledes med en placering som nummer sjok.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Gravesen vil have dansk stjerne af landsholdet: Han er ikke god nok

2. Se målene: Arsenal-dansker netter 10 gange mod Liverpool

3. Av, av, av: Danmark kan havne i skrækpulje til EM

4. – Marcus Rashford skal ikke med England til EM

5. Big Six-klub vil hente Jude Bellinghams bror

Annonce